Amerika egy emberként, összetört szívvel siratja a Las Vegas-i lövöldözés áldozatait

Borítókép: Amerika egy emberként, összetört szívvel siratja a Las Vegas-i lövöldözés áldozatait Forrás: Getty Images
Ez volt eddig a legvéresebb lövöldözés az Egyesült Államok legújabb kori történetében.

Legalább 58 halottja és 500-nál több sérültje van a tömegmészárlásnak, amelyre Las Vegasban került sor vasárnap késő este egy countryzenei fesztiválon. A helyi rendőrség szerint 22 ezer ember tartózkodott a helyszínen.

A gyanúsított, a 64 éves nevadai Stephen Paddock meghalt, miután a SWAT (speciális rendőrosztag) egy egysége betört a szállodai szobába, ahonnan a lövéseket leadta.

A lövöldöző előéletében semmilyen gyanús jel nem mutatkozott. Paddock testvére és rokonai azt nyilatkozták, hogy hozzátartozójuk csendesen élte nyugdíjas éveit, és semmilyen politikai vagy vallási hovatartozásról nem lehetett tudni az esetében.

Forrás: Getty Images

Ez volt a legvéresebb tömegmészárlás az Egyesült Államok történetében; a 2016-os orlandói merénylet 49 áldozatot és 50 sérültet követelt.

A lövöldözésről több videó is készült, amelyeket mi kegyeleti okokból nem osztunk meg.

A mészárlás kezdetekor éppen Jason Aldean countryénekes, az este utolsó fellépője és legnagyobb sztárja játszott a színpadon. Ő sikeresen elmenekült a helyszínről és később ezt írta ki az Instagramjára:

„A ma este több volt, mint borzalmas. Még mindig nem tudom, mit mondjak, csak tudatni akartam mindenkivel, hogy én és a stábom jól vagyunk. Imádkozom minden érintettért. Fáj a szívem a tudattól, hogy ez bárkivel megtörténhet, aki csak jól akarta érezni magát.”

Természetesen más hírességek is kifejezték a megdöbbenésüket:

Sia például azt írja, hogy mindenki, aki Vegasban van, keressen menedéket. (Ekkor még nem kapták el az elkövetőt.)

Persze az Egyesült Államok elnöke is megszólalt, „legmelegebb együttérzését” fejezve ki: