Ne játssz az étellel – vagy mégis? Íme, egy újabb anyuka, aki állatfigurákat készít a zöldségekből, hogy a kisfia megegye őket

Borítókép: Ne játssz az étellel – vagy mégis? Íme, egy újabb anyuka, aki állatfigurákat készít a zöldségekből, hogy a kisfia megegye őket
Melyik gyerek tudna ellenállni egy uborkahernyónak vagy egy almából készült ráknak?

A „ne játssz az étellel” gyereknevelési elve ideje réges-rég lejárt, különben meg a macska is szokott ugyebár az egérrel, tehát az egésznek eleve nem volt sok értelme. Az étellel igenis lehet játszani, ha pedig az jobban meghozza az étvágyat, akkor pláne. Persze nem arra gondoltunk, hogy rögtön minden kölök kezdjen el jengatornyot építeni a rántott halrudacskákból a nappali szőnyegén, hanem inkább ilyenfajta játékféleségekre, mint ez a fotósorozat, ni:

Persze Mindy Zald életében is ugyanígy kezdődött minden: a kisfia nem akarta megenni a zöldségeket, úgyhogy Mindy egy szép reggelen azon kapta magát, hogy csigát készít a reggeli banánból.

Azóta már készültek kutyák, zsiráfok és még rákocskák is. Mindy elmesélte a Delish.com-nak, hogy étkezések során az állatokról szoktak beszélgetni a fiával, állathangokat gyakorolnak és ez még inkább a gyermek fejlődésére szolgál (nem beszélve a vitaminokról és ásványi anyagokról, amiket az uborkahernyó és a karfiolbirka tartalmaz!). Nézzétek a galériát: