Új szintre emeli a lakberendezés művészetét ez a légtisztító élő csillár

Borítókép: Új szintre emeli a lakberendezés művészetét ez a légtisztító élő csillár
Ráadásul szabadon alakítható. Mi nagyon is el tudnánk képzelni egy ilyet a nappalinkban, és ti?

Egy fiatal londoni tervezőmérnök és biotechnológus, Julian Melchiorri olyan találmánnyal rukkolt elő, amely egyszerre gyönyörű, figyelemfelkeltő és környezetbarát. Az élő csillár, amely az Exhale (kilégzés) nevet viseli, világítás közben tisztítja a levegőt.

A csillár működési elve szintén Melchiorri korábbi találmányára épül. Az egyedi világítótest 70 levélformájú üvegelemből áll, s ezekbe zöld algák vannak beleépítve, így pedig széndioxidot vesznek fel és oxigént bocsátanak ki. Az áttetsző folyadék, amely az üvegelemekben van, átszűri a fényt és meleg ragyogást áraszt.

Mindennek tetejében a csillár levelei különböző alakzatokban helyezhetők fel, és így az összhatás a megrendelő igényei és a tér adottságai szerint alakítható.

Melchiorri alkotása bel- és kültéren is érvényesülhet, hiszen szemet gyönyörködtető dizájnra és légtisztításra mindenütt szükség van. Egyáltalán nem csodálkozunk hát azon, hogy a tervező Felemelkedő Tehetség Díjat kapott a művéért a Londoni Dizájnhéten.

Addig is, amíg nem szerzel be egy ilyen menő darabot, tegyél róla, hogy minél kevesebb hulladék képződjön az otthonodban!