Ennyi együtt töltött év után vállal közös gyereket a magyar fiatalok többsége

Borítókép: Ennyi együtt töltött év után vállal közös gyereket a magyar fiatalok többsége Forrás: Getty Images
Mit gondolsz mi ez a szám? Most kiderül.

Miért szeretnének gyermeket vállalni a magyar párok? Mikor ideális szerintük a családalapítás? Mennyire tájékozottak a fogantatás témakörében? Ezúttal ezekre a kérdésekre kereste a választ a tartós párkapcsolatokért és tudatos családtervezésért kampányoló Ragaszkodj hozzá! kezdeményezés. A több mint 2000 ember közreműködésével készült Nagy Családalapítási kutatás nagy örömünkre, igen pozitív képet fest a magyar fiatalok gondolkodásáról. A galériában a felmérésből kinyert legfontosabb információkat olvashatjátok.

A párok közül sokan ismerik fel a harmónia jelentőségét, ugyanis a legtöbben a testi-lelki egyensúlyt jelölték meg, mint a sikeres teherbe esést támogató lefontosabb tényezőt.
A válaszadók csupán 10 százaléka kötötte a babaprojekt sikerét a megfelelő anyagi feltételekhez.

A válaszok alapján ebben a gyerekvállalás kérdésében szerencsére nem befolyásolja a magyar párokat sem a család, sem a társadalom elvárása. A kitöltőket a sok nevetés és a leendő gyermekkel együtt eltöltött idő motiválja leginkább abban, hogy babát vállaljanak, illetve az, hogy úgy érzik, akkor lesz igazán értelme az életüknek, ha szülővé váltak.

(Az adatok a tartós párkapcsolatban élők gyermekvállalási attitűdjeit felmérő, 2017. augusztusában 2357 fő részvételével lezajlott, online, nem reprezentatív kutatás eredményeiből származnak.)