Ezt a 3 dolgot add hozzá a salátádhoz, hogy estig már ne legyél éhes

Borítókép: Ezt a 3 dolgot add hozzá a salátádhoz, hogy estig már ne legyél éhes Forrás: Getty Images
Délben még nagyon fegyelmezetten egy adag salátát ebédelsz, de estére már annyira éhes vagy, hogy legszívesebben az egész hűtőszekrényt elnyelnéd – ismerős? Pedig csak három egyszerű hozzávalón múlik...

Fogyni szeretnél? Akkor egyél több zöldséget – ezt az axiómát mindannyian ismerjük, egyszersmind ez az egyik legkönnyebben bevezethető szokás (mert hát valamilyen zöldséget mindenki szeret, nem igaz?). A zöldségek rostban gazdagok, magas a víz-, ugyanakkor alacsony a cukor- és kalóriatartalmuk, ezért a dietetikusok melegen ajánlják, hogy minden étkezésünk tartalmazzon zöldséget, még a reggeli müzlink is!

Csakhogy egész nap salátalevélen és sárgarépán élni sem kifizetődő, muszáj hozzáadnunk a mixhez némi fehérjét és szénhidrátot is. Ezért a popsugar.com által megkérdezett dietetikus, Leslie Langevin azt ajánlja, hogy minden étkezésed 20-30 gramm fehérjét is tartalmazzon. Ennek még csak nem is muszáj húsnak vagy akár tejterméknek lennie; lehet bab, tofu vagy napraforgó-, kendermag, esetleg mandula is.

Forrás: Getty Images

A dietetikus szerint akkor jársz a legjobban, ha például a salátád három különböző fehérjét is tartalmaz, és ezek közül lehetőleg minél több növényi alapú legyen. Például ebéd gyanánt egy tál salátába bele lehet zuttyantani 100 gramm csicseriborsót, egy evőkanál napraforgómagot és egy marék kockára vágott mozzarellát, teszem azt. Ezek a különböző fehérjeforrások egészen biztosan kiszolgálják a szervezeted igényeit, és estig jóllaksz velük, miközben a megfelelő mennyiségű leveles zöldségeket is magadhoz vetted. Próbáld ki és számolj be nekünk, hogy simán kibírtad-e vacsoráig!

A zöldségek közt is vannak laktatóbbak! Nézzük, melyek ezek: