Valaki összegereblyézte a legkreatívabb gondolatokat, amik zuhany alatt fogalmazódnak meg – íme, a gyűjtemény legjava

Borítókép: Valaki összegereblyézte a legkreatívabb gondolatokat, amik zuhany alatt fogalmazódnak meg – íme, a gyűjtemény legjava Forrás: Getty Images
Az is kiderül, hogy miért éppen a zuhany alatt jutnak eszünkbe a legjobb (illetve legidiótább) ötletek.

Te is rácsodálkozol néha, milyen elképesztően idióta ötletek jutnak eszedbe a zuhany alatt? Elképzelted már, milyen arcot vágna a főnököd vagy a nagymamád, ha megtudná, micsoda meredek gondolatok támadnak rád ilyenkor? Nos, gyakran kiderül, hogy érdemes ezeket megosztani… Ami őrült agymenésnek tűnhet elsőre, az akár a legjobb aha! pillanatnak is bizonyulhat. Nem is csodálkozunk azon, hogy a thecreativeham.com website összegyűjtötte a legérdekesebb, legfigyelemreméltóbb zuhany alatti gondolatokat a redditről.

Amúgy miért éppen a zuhany alatt jutnak eszünkbe a legjobb ötletek? Nos, a tudomány szerint ennek az az oka, hogy minden olyan helyzet, amikor monoton, nem túl intenzív agyi kapacitást igénybe vevő tevékenységet végzünk, a tudatalattink felszabadul és elkezdhet valami máson dolgozni. Nemcsak a fürdőszobában történhet velünk hasonló, hanem házimunka végzése, esetleg futás, gyaloglás közben is.

Szóval ideje mellőzni a „lehet, hogy hülyeség, de” bevezetést, amikor egy új ötletet adunk elő egy meetingen, mert elképzelhető, hogy ezek lesznek a legsikeresebbek!