Így készült a legendás párbajára a Trónok harca két női kardforgatója – nézd meg a bennfentes videót!

Borítókép: Így készült a legendás párbajára a Trónok harca két női kardforgatója – nézd meg a bennfentes videót!
A Trónok harca erőszakos világában nehéz nőként érvényesülni. Harcosként elfogadtatni magad pedig szinte lehetetlen. ehhez kétszer vagy háromszor annyit kell felmutatni, mint egy átlagos lovagnak. Ha valamit, ezt a sorozat két legendás női szereplője, Arya Stark és Tarth-i Brienne sikeresen véghezvitte. Éppen ezért áll ez a két karakter olyan sok női néző előtt példaképként. És éppen ezért kulcsfontosságú pillanat a sorozatban Arya és Brienne találkozása.

Túlzás nélkül a Trónok harca 7. évadának egyik csúcspontja volt, amikor Arya és Brienne összemérték erejüket Winterfell udvarában. A két kiváló kardforgató bajvívása természetesen a legapróbb részletekig meg volt tervezve és koreografálva. Bár akad benne néhány pillanat, amikor digitális trükközéssel és dublőrrel segítettek rá a látványra (például amikor Arya fektéből talpra ugrik), a két színésznő, Maisie Williams és Gwendoline Christie keményen, minden erejét belevetve küzd a kulisszák mögött készült videó tanúsága szerint.

A videóban megnézhetjük a koreográfiát részleteiben, sőt, arról is vannak felvételek, amikor Maisie és Gwen egy próbateremben pólóban és leggingben gyakorolnak (és közben vigyorognak). Külön figyelemre méltó, hogy Maisie bal kézzel vív, ahogyan Arya tette a Trónok harca-könyvekben; bár jobbkezes, ragaszkodott hozzá, hogy bal kézzel fogja a kardot.

A koreográfus azt is elmondja a videóban, hogy számos nehézség akadt a mozdulatok megtervezésével, például elérni, hogy a 191 centiméter magas Gwendoline ne lépjen sokkal nagyobbakat, mint a 155 centis Maisie.

Nézzétek a videót!