10 híresség 50 fölött – és az ő makulátlan stílusuk a vörös szőnyegen, valamint azon túl

Borítókép: 10 híresség 50 fölött – és az ő makulátlan stílusuk a vörös szőnyegen, valamint azon túl Forrás: Getty Images
Évtizedek óta a kamerák kereszttüzében élnek, és most már pontosan tudják, mi áll jól nekik és mi nem. Akár hétköznap, akár a premiereken.

Hollywoodban eléggé rájár a rúd a 40 pluszos színésznőkre – szerencsére vannak azért kivételek, olyan legendás figurák, akik nem hogy negyven, hanem ötven fölött is irigylésre méltó szerepeket játszhatnak el. Mindennek persze az is az oka, hogy fantasztikusan néznek ki ezek a nők, és ezt tudják is magukról. Akár az utcán csípik el őket a paparazzók, akár a vörös szőnyegen nyüzsögnek körülöttük a sajtófotósok, mindig tévedhetetlenek (vagy ha nem ők, akkor a stylistjuk) a megjelenésük tekintetében.

Ahogyan több évtizedes pályájukat egyre-másra szegélyezik a díjak, jelölések és más elismerések, úgy formálódott a stílusuk is, és most már az olyan színésznőkről, mint Nicole Kidman vagy Viola Davis, akár meg is tippelhetjük, hogy mi lesz a következő nagy húzásuk a vörös szőnyegen. De legalább ilyen fontos – és számunkra mindenképpen érdekesebb –, hogy milyen outfitekkel játsszák ki az életkorukat övező sztereotípiákat: a hétköznapokban, az utcán, a forgatáson vagy tévéfelvételen… Következzék tehát 10 különösen stílusos ötven fölötti színésznő!

(fotók: Getty Images)