Dolgoztasd meg az egész testedet kutyasétáltatás közben – 8 kreatív edzőgyakorlat, amit négylábú barátod is értékelni fog

Borítókép: Dolgoztasd meg az egész testedet kutyasétáltatás közben – 8 kreatív edzőgyakorlat, amit négylábú barátod is értékelni fog Forrás: Getty Images
Kutyasétáltatás + edzés + játék = 3 in 1!

Használd ki tudatosan a kutyasétáltatással töltött időt, végezz néhány tornagyakorlatot, miközben a kutyáddal játszol – 3 legyet ütöttél egy csapásra!

Egy amerikai edző, Adam Rosante fejlesztette ki ezt a mozgássort a kutyájával, akit megtanított néhány olyan játékra, ami a gazdi számára is hatékony edzésnek bizonyul. Ha naponta elvégzed ezt a mozgássort, nemcsak az egész tested erősödik, hanem a kutyád is hamarosan várja és követelni fogja a kedvenc játékait. Ez a fenntarthatóságnak is használ: az eb tesz róla, hogy mindig ugyanakkor ébredj fel, hiszen alig várja, hogy játszhasson veled a parkban. Az edző szerint érdemes azért időt adni a kutyának (és magadnak), mivel eltarthat néhány hétig, amíg megtanultok egy ilyen rutint.

A kutyás edzésprogramhoz nincs szükséged másra, mint a kutyádra :), egy pórázra, egy eldobható játékra, néhány jutalomfalatkára és egy összecsukható kutyatálkára, ami kis helyen is elfér.

Az edző arra is felhívja a figyelmet, hogy a lapos orrú kutyák (például a bulldogok) nehezebben vesznek levegőt, ezért nekik hosszabb pihenőidőre van szükségük, mint ami az edzéstervben szerepel. Érdemes lehet állatorvossal is egyeztetni ebben az ügyben.