A Pöttyös Panni lett Magyarország Cukormentes Tortája 2017-ben

Borítókép: A Pöttyös Panni lett Magyarország Cukormentes Tortája 2017-ben
Egy óbudai cukrászdáé a dicsőség.

Varga Margit cukrász tortája, a Pöttyös Panni nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt – jelentették be kedden a Parlamentben. A nyertes torta málna mousse-szal, szilvával és mákkal készült.

A Pöttyös Panni a budapesti Zazzi Cukrászdában készült, s nem tartalmaz hozzáadott cukrot, míg a fehér lisztet mandulaliszt helyettesíti. Alacsony szénhidráttartalmú, így cukorbetegek is fogyaszthatják – egy szelet torta 6 gramm szénhidrátot és 167 kalóriát tartalmaz a vizsgáló laboratórium szerint.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt idén hatodik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Az is kiderült, melyik lett Magyarország tortája: a Balatoni Habos Mogyoróról van szó, ami a SUGAR! designcukrásza, iletve Vaslóczki Orsolya munkája. A két győztes tortát a hagyományokhoz híven a Magyar Ízek Utcáján lehet először megkóstolni augusztus 19-20-án, de 19-étől már számos cukrászdában is árusítják.

Mint minden évben, idén is elindult eközben a hobbicukrászok Magyarország Cukormentes Tortája háziversenye, amit a nem szakképzett cukrászok számára rendez az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben. A fődíj egy Kenwood robotgép. Szeptember 18-ig lehet nevezni. Minden további infó itt.