Itt egy film, ami azt ígéri az anyáknak, hogy végre féktelenül röhöghetnek magukon

Borítókép: Itt egy film, ami azt ígéri az anyáknak, hogy végre féktelenül röhöghetnek magukon
„Az nem bébicsőszködés, ha a gyerekeiddel vagy!” – állítja le a férjét Emily, mielőtt elhúzna a csajpartijára, merthogy Minden Anyának Jár Egy Görbe Este. Augusztus 10-én kerül a mozikba az Anyák elszabadulva.

„Na jó, akkor most már tényleg csináljunk végre egy vígjátékot, amit a harminc fölötti nők valóban magukénak éreznek” – feltételezzük, hogy ezt a célt tűzte ki maga elé Hollywood, igaz, úgy látszik, ezt leginkább több lépcsőben sikerül megvalósítani. Koszorúslányok? Hm, nem rossz, kár, hogy a pisi-kaki humor a nőknek kevésbé jön be. Rossz anyák? A dialógusok kissé sekélyesek és Mila Kunis kora huszonévesnek néz ki benne; plusz ezek az infantilis módon kiszámítható játszmák a szülői munkaközösség vezetői posztjáért...? De szerencsére most itt van a következő fokozat: az Anyák elszabadulva végre egy olyan film, amit nő írt és rendezett, a négy főszerepet nők játsszák és így bizonyára garantálva lesz, hogy a nézők tényleg megkapják, amiért beültek a moziba, nem igaz?

Az alapállás természetesen annyi, hogy minden nőnek jár egy görbe este. Főképp, ha a szóban forgó nők mind háztartásbeli anyukák, akiknek éjjel-nappal kisiskolás gyerekek ugrálnak a fejükön. (És egyébként mind fehérek is – úgy látszik, szükségünk lesz még további lépcsőfokokra.) De amúgy hősnőink nagyon különbözőek: van köztük elszigetelt sokgyerekes (Toni Collette), frissen elvált (Molly Shannon), házassági problémákkal küzdő (Katie Aselton) és a társaság lelke (Bridget Everett), akinek a rovására hangsúlyozottan egyetlen plus size poént sem sütnek el a filmben (még ő maga sem). A moziban még felbukkan egy-két ismerős férfiarc, mint Adam Scott (Városfejlesztési osztály), az X Factorból ismert popsztár, Adam Levine, valamint Paul Rudd (Jóbarátok, A Hangya).

Na, vajon az Anyák elszabadulva viccesebb, nekünk valóbb lesz, mint a többi? Kiderül augusztus 10-én. Addig is itt az előzetes:

Még néhány filmtipp a régi szép időkből: