Jéghideg mennyország! Készíts otthon tejes jégkrémet a nagy forróságban!

Borítókép: Jéghideg mennyország! Készíts otthon tejes jégkrémet a nagy forróságban! Forrás: dessertfortwo.com
Hűtsd le magad egy jeges, tejes finomsággal!

Ha te is nagy fagylalt- és jégkrémrajongó vagy, akkor szinte biztos, hogy otthon is próbálkoztál már egy-egy finomság elkészítésével. Szerencsére ma már olyan klassz receptek is vannak, amelyekhez még fagyigépre sincs szükségünk, és olyan is akad, amihez elég egy szilikon forma és egy jégszekrény – meg persze némi hozzávaló –, hogy néhány órán belül megkóstolhassuk a kedvenc ízeinket. Most egy tejes-kekszes finomságot találtunk az egyik általunk kedvelt külföldi gasztrooldalon, elkészítettük, és jelentjük, mennyei volt az eredmény. Ezek után pedig a minimum, hogy nem tartjuk magunkban a titkot, így most megosztjuk veletek, hűsölni vágyó olvasókkal is ezt a jégkrémbe zárt csodát.

Elkészítési idő: Hűtéssel együtt 6 óra
6 személyre
Kekszes-tejes jégnyalóka
Hozzávalók
  • 6 db amerikai csokis keksz (készítheted otthon is)
  • 85 ml habtejszín
  • 200 ml zsíros tej
  • 2 ek cukor (amilyet szeretsz)
  • 3/4 tk vanília kivonat
  • 1 csipet só
1. lépés
Egy keverőtálban elegyítsd össze a hozzávalókat a puha kekszen kívül.
2. lépés
A kekszeket tördeld szét egyesével, és a kikészített szilikon fagyasztó formába tegyél belőlük úgy, hogy egy formába egyelőre egy keksznek a fele jusson.
3. lépés
Az összekevert folyadékkal töltsd fel a kis rekeszeket félig! Majd szórd rá a maradék kekszet!
4. lépés
Ha ez megvan, a megmaradt folyadékkal fejezd be a műveletet, úgy, hogy ne legyen csurig a forma (még jön bele a pálcika).
5. lépés
Ha feltöltötted őket, jöhetnek a fa pálcikák, mindegyik formába nyomj bele egyet jó mélyen. Már mehet is a fagyasztóba! A hűtőd teljesítményétől függ, hogy milyen gyorsan dermed meg, de 5-6 óra alatt biztosan kész lesz.
6. lépés
Ha kész, vedd ki a fagyasztóból, a szilikon forma külső oldalát öblítsd át egy kis meleg vízzel, hogy könnyebben kicsússzanak a jégnyalókák a formából. Már fogyaszthatod is! Jó étvágyat!

(Eredeti recept és képek: dessertfortwo.com)