Nekünk a Tisza-tó a Riviéra! – számtalan tipp nyaraláshoz

Borítókép: Nekünk a Tisza-tó a Riviéra! – számtalan tipp nyaraláshoz Forrás: a szerző sajátja
Kolléganőnk alig tudta abbahagyni a mesélést, így most személyes ajánlója következik.

Belföldi nyaralásunk ötlete akkor pattant ki a fejünkből, amikor rájöttünk, hogy a költözés, lakásátalakítás mellett nem biztos, hogy bele fog férni egy külföldi túra. Bevallom, tényleg csak az egyik szemem sírt, mert már igen régóta vágytam egy olyan itthoni barangolásra, amely 1-2 napnál azért tovább tart. A Tisza-tó nem volt számomra eddig sem ismeretlen, bár nem mondanám, hogy háromnál többször látogattam el a vidékére: nincs azonban semmi sem veszve, most jött el az ideje, hogy ezt pótoljam.

Forrás: a szerző sajátja
Ilyen csodálatos vízi liliomok tarkítják a csónakázó ösvények számos pontját.
Forrás: a szerző saját fotója
Ennyi madarat ritkán látni ilyen testközelből a természetes élőhelyén. Az ember szívesen elszakadna a fotómasinájától, de ez szinte képtelenség!

Egyik hétvégi napon fogtuk magunkat a tesómmal és apukámmal, s úgy gondoltuk, hogy elruccanunk a Tisza-tóra a fővárosból, ha már úgyis olyan elviselhetetlenül meleg idő van. Nem bántuk meg, sőt: ezen a hétvégén el is döntöttük, hogy néhány héttel később a teljes családdal ide jövünk pihenni. A most következő képeket ezen a szombati napon kattintgattam egy okotelefon segítségével, s úgy hiszem ez az egyik legnagyobb bizonyíték, amit szolgáltatni tudok nektek, kedves olvasók, hogy kár lenne kihagyni ezt a páratlan szépségű helyet!

Forrás: a szerző saját fotója
GPS-es csónaktúra az egyik ösvényen. Nagyon izgalmas, és csodás az állatvilág!
A következőkben összegyűjtöttem néhány igazán klassz szabadidős programot, amit nem csak, hogy lehet, hanem szinte kötelező a Tisza-tó vidékén művelni, illetve jó néhány ötletet is adok arra nézve, hogy mit érdemes megtekinteni a környéken.

Remélem, meghoztam a kedveteket egy kis tisza-tavi kiránduláshoz, ha vannak saját tippjeitek, szívesen fogadom/fogadjuk!