Egy „formás" nő férje üzeni minden testképzavarral küzdőnek, hogy…

Borítókép: Egy „formás" nő férje üzeni minden testképzavarral küzdőnek, hogy…
Valószínűleg sokkal több férfi gondolkozik így, mint ahány be meri vallani.

Amikor a testpozitív mozgalomról beszélünk, szinte minden „aktivistája” nő; a férfiak ritkán mernek megszólalni ebben a kérdésben. Éppen ezért igazi színfolt Robbie Tripp író és TEDx szónok Instagram-üzenete, amit egy őt és feleségét, Sarah-t ábrázoló fotó mellé írt.

Imádom ezt a nőt és a formás testét. Tizenévesen gyakran csúfoltak a barátaim, amiért a vastagabb lányokra bukom, azokra, akik alacsonyabbak és formásabbak, akiket az átlag csávó „tramplinak” vagy egyenesen „kövérnek” nevezne. Azután ahogyan férfi lett belőlem, és elkezdtem kiokosítani magam feminista ügyekben, és abban, hogy a média miért szorítja háttérbe a nőket ezért, mert csak egy nagyon szűk, kis létszámú típust tekintenek szépnek (a karcsú, magas, vézna fajtát), ráébredtem, hány férfi bedőlt ennek a hazugságnak. Számomra nincs szexibb, mint ez a nő itt: vastag combok, formás popsi, cuki hurka… A hozzá hasonló méretű és testalkatú nők nem fognak szerepelni a Cosmopolitan címlapján, de az én életemnek és a szívemnek ő a központi alakja.

Számomra nincs szexibb, mint egy olyan nő, aki formás és magabiztos egyszerre; ez az észbontóan jó nő, akit feleségül vettem, a farmerja minden centiméterét kitölti – és mégis ő a legszebb lány mind közül.

Srácok, gondoljátok át újra: olyan társadalomban élünk, amely megmondja nektek, mire vágyjatok. Egy igazi nő nem pornósztár vagy bikini-kirakatbaba vagy filmszereplő. Ő igazi. Gyönyörűek a striák a csípőjén és a kis gödröcskék a popsiján. Lányok, soha ne beszéljétek be magatoknak, hogy meg kell felelnetek egy bizonyos külalaknak ahhoz, hogy szeressenek és elismerjenek titeket. Biztos, hogy van valahol egy férfi, aki úgy lesz oda értetek, ahogyan vagytok, és úgy fog szeretni titeket, ahogyan én szeretem Sarah-t.

A hírek szerint Sarah is odavan ezért az érzelmes vallomásért. Reméljük, minél messzebb terjed el ez a pozitív üzenet!