7 vérciki sztár-castingvideó, amelyet akárhogy próbálsz, nem bírsz majd kiverni a fejedből

Borítókép: 7 vérciki sztár-castingvideó, amelyet akárhogy próbálsz, nem bírsz majd kiverni a fejedből
Nézd meg, hogyan égeti magát Brad Pitt vagy Gwyneth Paltrow – bár szerintünk Gerard Butler a legdurvább.

Általában nem könnyű igazán őszinte képet kapni arról, mi zajlik a milliárdos sikerfilmek kulisszái mögött. Ki hozza meg a döntéseket és hogyan? Miért pont Laura Dern kapja meg dr. Sattler szerepét a Jurassic Parkban, és miért nem Gwyneth Paltrow? Milyen kacskaringós úton kell végigmenni ahhoz, hogy valaki aztán viszontláthassa a (kellőképpen szétretusált) arcát a filmplakáton?

Aztán napvilágra kerülnek a meghallgatásokról készült videók, és innentől fogva valamivel tisztábban látunk. Megtudjuk, hogy még a legnagyobb sztárok is belefutnak néha felejthetetlenül kínos helyzetekbe. Íme néhány castingvideó a legbizarrabbak közül – ugyancsak csodálkozunk azon, hogy némelyik színész mégiscsak megkapta a szerepet!

1. Chris Klein – Mamma Mia! (2008)

Az Amerikai Pite sztárja rendkívül hamisan adja elő a Lay All Your Love On Me című Abba-dalt, és előtte kifejti, mennyire odavan Mandy Moore-ért. A szerep végül Dominic Cooperhez vándorolt.

Szerencsére Kleinnek van humorérzéke; miután a videó mintegy véletlenül felröppent a netre, zseniális önparódiával tette fel az i-re a pontot.

2. Brad Pitt – Lánglovagok (1991)

Mintha fejben valahol egészen máshol lenne: dadog, bizonytalanul beszél, tökéletes ellentéte a határozott, macsó tűzoltónak, akit alakítania kéne. Amúgy kész mázli, hogy nem kapta meg a szerepet, mert helyette eljátszhatta a szívtipró J. D.-t a Thelma és Louise-ban, és ezzel katapultálhatott a jól megérdemelt világhírnév felé.

3. Gerard Butler – Dracula 2000

Na neeeee, ez nem is Gerard! Mi ez az elképesztő paróka, és akkor a vastag szemhéjtusról ne is ejtsünk szót! Az akcentusa is borzalmas, és mindennek a tetejébe még meg is kapta a szerepet. Mondanunk sem kell, hogy a film óriásit bukott.

4. Gwyneth Paltrow – Jurassic Park (1992)

A még tinikorban levő Paltrow egy tapasztalt paleobotanikus, dr. Ellie Sattler szerepére pályázik ebben a videóban, elég kevéssé meggyőzően. Feltűnik még benne Helen Hunt is – neki egy pillanat alatt odaadtuk volna azt a szerepet, amit később Laura Dern játszhattott el.

5. Kurt Russell – Star Wars (1977)

Kurt Russell nagyon ügyesen játszotta a szerethető gengsztereket a 80-as években, de egy évtizeddel korábban mintha még nem talált volna magára. Valahogyan nem elég vicces és rosszfiús ebben a videóban. A magunk részéről teljesen egyetértünk a casting directorokkal, hogy Han Solo szerepét Harrison Fordnak adták.

6. Jennifer Garner – Daredevil (2003)

Vegyes érzéseink vannak ezzel a videóval kapcsolatban. Egyrészt valószínűleg mindig nagyon nehéz egy képregényfigurát hitelesen eljátszani. Ráadásul nagyon nagyok voltak az elvárások – olyan színésznők versenyeztek Elektra szerepéért, mint Katie Holmes, Penélope Cruz vagy Natalie Portman. De azért azt, hogy a harcművészetekben jártas gyilkosnő vihogjon a meghallgatáson és minden egyes mondatát másfajta állapotban kezdje, nem tudjuk hova tenni. Akárhogyan is, de a film olyan sikeres volt (úgy értjük, anyagilag, mert a kritikusok meglehetősen fanyalogtak), hogy később spinoff is készült Elektra címmel, azt pedig már meg sem kell említenünk, hogy Jennifer Garner és Ben Affleck a forgatáson lettek „barátok”.

7. 50 Cent – American Gangster

A rapper számtalan filmben játszott már, szóval egyáltalán nem kellene úgy viselkednie a meghallgatáson, mint akinek halvány fogalma sincs arról, milyen a filmezés. A szerepet végül Chiwetel Ejiofor kapta meg, hála a jó égnek.

Szeretnél még sztárokat nézegetni, amint csúnyán beégnek? Íme: