Charlize Theron őszintén beszélt arról, milyen volt egy alkoholista apa mellett felnőni

Borítókép: Charlize Theron őszintén beszélt arról, milyen volt egy alkoholista apa mellett felnőni Forrás: Getty Images
A színésznőnek sajnos cseppet sem volt könnyű gyerekkora. Nemrég nyíltan beszélt is róla.

A sokak által kedvelt színésznő nem túl gyakran nyilatkozik a gyerekkoráról, aminek minden bizonnyal az az oka, hogy cseppet sem voltak zökkenőmentesek a fiatal évei. Egyetlen gyerek, szülei 13 évesen bentlakásos iskolába küldték. Édesapja építési vállalkozó volt, aki azonban rendszeresen ivott, és ilyenkor nem is tudta kontrollálni a cselekedeteit. Arra a kérdésre, hogyan halt meg valójában az apja, mid ez ideig nem szívesen válaszolt a színésznő.

Forrás: getty

Egy nemrég vele készített interjúban azonban nyíltan beszélt arról, hogy milyen érzés volt egy alkoholista, bántalmazó szülő mellett élni, és azt is kimondta – bár ezt már régebb óta tudni lehetett –, hogy apjával édesanyja végzett önvédelemből egy alkalommal, amikor rátámadt. Charlize ekkor mindössze 15 éves volt, és úgy érzte nem tud és nem is akar arról beszélni, hogy saját anyja lőtte le az édesapját.

Egyszerűen úgy tettem, mintha meg sem történt volna. Nem akartam és nem is mondtam el senkinek az igazságot. Aki kérdezte, hogy miben halt meg az apám, annak azt mondtam, autóbalesetben. Hiszen mégis ki akarná hallani ezt a sztorit. Ilyet senki nem akar hallani
nyílt meg őszintén a színésznő.

Az interjúban azt mondta, hogy az apjával együtt élésben az volt a legnehezebb, hogy minden nap teljesen kiszámíthatatlanul indult a számára.

Az egészben az a legszörnyűbb, hogy sosem tudhatod mire számíts. Vajon jó napja lesz aznap? Vajon fog aznap inni vagy nem? Folyton ilyeneken jár az agyad.
Forrás: getty

A bájos színésznő azonban szerencsére sosem volt egyedül a félelmeivel, édesanyja mindig ott volt neki támasznak, úgy is mondhatjuk, hogy anya és lánya kölcsönösen vigyázták és támogatták egymást. Charlize így nyilatkozott kettejük kapcsolatáról:

Anyám óriási inspiráció az életemben. Az ő filozófiája mindig is ez volt: szörnyű beismerni és elfogadni, hogy ez megtörtént. Nem volt könnyű. De neked van választásod! Eldöntheted, hogy ez meg fogja-e ez határozni a hátralevő életedet, vagy sem. Inkább elsüllyedsz és megfulladsz, vagy nekikezdesz úszni? Na ugye?!

És hogy mennyire nyomta rá a sajnálatos esemény a bélyegét a színésznő életére, nos, ez ma már történelem. Úgy gondoljuk, hogy bármilyen nehéz is volt számára, felállt belőle, és mára még erősebb, eltökéltebb lett.

Eltartott egy ideig, mire el tudtam fogadni, hogy ez megtörtént velem, és hogy együtt tudtam ezzel élni. Mert senki nem gondol arra, hogy ez valaha is megtörténhet vele. Mára elfogadtam, hogy ez is én vagyok, azonban nem hagyom, hogy ez irányítsa vagy határozza meg az életemet.

Ha te magad is bántalmazó kapcsolatban élsz, vagy tudomásod van róla, hogy valaki ilyen helyzetbe került, ne habozz segítséget kérni ezen elérhetőségek valamelyikén!

Úgy tűnik, az alkoholizmus sajnos örökké világméretű probléma lesz. Sokszor nem is gondolnánk, hogy a közvetlen környezetünkben is milyen sokan választják az alkoholt, mint rossz megoldást. És persze gyakran előfordul, hogy a hollywoodi csillogás és az aktuális egészségtrendek árnyékában még a leghíresebb sztárok is el tudnak bújni a problémájukkak. Ezekről a hírességekről például nem sokan tudják, hogy alkoholproblémákkal küzdenek vagy küzdöttek: