Vigyázat, abbahagyhatatlan! Cukkiniből készült csokoládétorta

Vigyázat, abbahagyhatatlan! Cukkiniből készült csokoládétorta
Forrás: sallysbakingaddiction.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nem, a cukkini nem azért van benne, hogy diétás legyen, hanem azért, mert így még finomabb!

Kevesen gondolnák, hogy egy olyan zöldség, mint a cukkini hozzáadásával isteni finom csokoládés édesség is készülhet. Azt pedig még kevesebben vélnék, ha nem tudnánk, hogy mit tartalmaz, talán soha rá nem jönnénk a turpisságra. Ettől a finom, lédús zöldségtől azonban egy olyan omlós, krémes, ízes tortát kapunk, amit egész biztosan nem először és utoljára fogunk elkészíteni, ha egyszer már megkóstoltuk. Ugyan nem ez az édesség lesz a diétázók nagy kedvence, de hát miért is ne férne bele egyszer-egyszer egy nagyobb csokoládébomba az étrendünkbe? Ha igazán új megközelítéssel próbálnád feldobni a klasszikus csokitortát, akkor ne késlekedj tovább, ess neki ennek a szuper receptnek!

Recept
Elkészítési idő: 1,5-2 óra
4-6 személyre
Cukkinis csokoládétorta
Hozzávalók
  • 250 g búzafinomliszt
  • 63 g cukrozatlan kakaópor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 240 ml növényi olaj
  • 200 g kristálycukor
  • 150 g barna cukor
  • 4 db tojás (szobahőmérsékletű)
  • 80 g zsíros tejföl vagy joghurt
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 3 db közepes méretű reszelt cukkini
  • 180 g csokidara
  • 285 g sózatlan vaj (krémhez)
  • 420 g porcukor (krémhez)
  • 65 g cukrozatlan kakaópor (krémhez)
  • 1/4 tk só (krémhez)
  • 1 tk vaníliakivonat (krémhez)
  • 60 ml zsíros tejszín vagy mascarpone (krémhez)
1. lépés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd vegyél elő egy közepes méretű kapcsos tortaformát! Amíg a sütő melegszik, készítsd el a masszát!
2. lépés
Tedd a száraz összetevőket (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, kakaópor, só) egy tálba, és jól keverd össze őket!
3. lépés
Egy másik tálba kézi habverő segítségével elegyítsd az olajat, a cukrokat, a tojást, a tejfölt, a cukkinit és a vaníliakivonatot! Addog csináld, amíg homogénné nem válik!
4. lépés
Öntsd rá fokozatosan a száraz összetevőkre, és közepes sebességgel dolgozd össze! Ha kész, egy fakanállal keverd bele a csokiforgácsokat, vagy csokicseppeket!
5. lépés
A kapcsos tortaformát béleld ki egy sütőpapírral, majd szépen öntsd bele a masszát, egyengesd el a tetejét!
6. lépés
Süsd a megadott hőfokon 25-35 percig, de 25 percnél végezz tűpróbát! Egy fogvájóval szúrj a piskóta közepébe: akkor van, kész, ha nem marad rajta semmi!
7. lépés
Vedd ki a sütőből, és hagyd egy rácson kihűlni! Ahhoz, hogy vágható legyen, teljesen ki kell hűlnie, ne légy türelmetlen, addig készítsd el hozzá a krémet!
8. lépés
Így készítsd a krémet: a szobahőmérsékletű vajat tedd egy keverőtálba és a kézi habverővel kezdd el óvatosan keverni! Add hozzá fokozatosan a cukrot, a kevéske sót, a kakóport és a vaníliakivonatot! Alaposan dolgozd össze!
9. lépés
Itt már kezd eléggé összeállni, úgyhogy most jöhet bele szintén fokozatosan a zsíros tejszín, vagy a mascarpone. (Utóbbi azért jó választás, mert állagánál fogva sokkal hamarabb válik jól kenhetővé tőle a krémed.)
10. lépés
Verd a krémet még 2-3 percig, amíg elég keménnyé nem válik! Ha kihűlt a piskóta, egy éles késsel szeld két lapra!
11. lépés
Az alsó lapot tedd egy tortaállványra, vagy kerek tálra, ahol körbe tudod majd kenni rajta a krémet! A krémből oszlass el egy réteget az első lapon, majd jöhet a második lap, és a felső szint a krémből! Ha nincs tortakenő késed, használj egy nagy méretű lapos vajkenő kést!
12. lépés
Fedd be a tortát a krémmel a tetején, és körbe, ne maradjon egy rész se üresen! A tetejére halmozhatsz több krémet, akár úgy is, hogy csak az egyik felére teszel többet, némi csokiforgács dísszel pedig kitöltöd a másik oldalát! Dekorálj kedvedre, majd tedd a tortát hűvös helyre, mielőtt tálalnád!

sallysbakingaddiction.com

Tovább olvasok
Hűtsd le magad rozmaringos ananászjégkrémmel

Ananász és rozmaring? Hallottál már valaha ilyen izgalmas ízkombinációt egy fagyiban? Ugye, hogy nem…

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem