Te gondolkoztál már rajta, hogy bírja Dany és Cersei rúzs nélkül? Íme a Trónok harca-minimálsmink titka

Borítókép: Te gondolkoztál már rajta, hogy bírja Dany és Cersei rúzs nélkül? Íme a Trónok harca-minimálsmink titka
A Trónok harcában minden szereplő káprázatosan jól néz ki, miközben azt is elhisszük róluk, hogy a kínok kínját élik át. Hogyan csinálják? Hogyan marad a sok éhezés, fázás, nélkülözés és persze az elszenvedett erőszak ellenére ragyogó a hajuk és makulátlan a bőrük?

Arról nem is beszélve, hogy ebben a középkori fantasy-világban senki sem viselhet füstös szemsminket vagy skarlátpiros rúzst, tehát a sminkmestereknek valahogy másképp kell megoldaniuk, hogy az uralkodóházak sarjai mégiscsak kifogástalanul nézzenek ki. Érdemes végignézni a szereplők arcát és "no make up – make up" sminkjüket, kifigyelni, milyen trükköket alkalmaznak a sminkesek annak érdekében, hogy úgy nézzenek ki, mintha legfeljebb egy kis félig átfagyott kútvizet fröcsköltek volna az arcukra reggel.

Szóval mi lehet a titkuk?

Semmi különös, csak a jó öreg, bevált bőrápolási rutin, sok-sok hidratálással és egy kis alapozóval itt-ott

mondta a refinery29.com kérésére Sophie Turner (Sansa). A vezető sminkmester, Jane Walker pedig kábé ugyanezt mondta még 2015-ben, a Yahoo Beauty-nak adott interjújában:

"A szép bőr a legjobb alap a sminkmentes archoz".

Walker azért azt is bevallja: különösen ügyel rá, hogy a színészek T-vonala matt maradjon, illetve szempillaspirált és ajakbalzsamot használ rajtuk.

Ennyi! Na persze, könnyű azt mondani, ugye? Itt van néhány szépségtipp, amivel elérheted, hogy szép, tiszta legyen a bőröd:

Nézegess még irigylésre méltó képeket Daenerys Targaryen legszebb fonatairól (amelyek a valóságban mind parókák, de akkor is!):