Így lesz igazán finom a grillezett pulyka

Így lesz igazán finom a grillezett pulyka

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A pulykahús az idei sláger a grillezéskor. Azt azonban kevesen tudják, miként kell elkészíteni, hogy mennyei legyen a végeredmény.

A nyári hónapokban a grillezés az egyik legkedveltebb elfoglaltság, amikor a főzés végre kiléphet a konyhából. Nem csoda, hiszen a finom falatok mellett sokszor nagy társaság és kellemes életérzés is kapcsolódik hozzá.

Harsányi Levente, tévés-rádiós műsorvezető imád grillezni, sőt állítása szerint igazi nagymenő ebben a műfajban.

Nálunk a nyár gyakorlatilag egy folyamatos grillparty, mert nagyon szeretjük a hangulatát. Ilyenkor együtt pácol és sütöget náluk a család, de persze senki nem tudja felvenni velem a versenyt. Szakácsmúltam miatt a grillezés koronázatlan királya vagyok, ezért egyértelmű, hogy mennyei falatok kerülnek ki a kezeim közül” – újságolta a tőle megszokott humorral Harsányi Levente. – „Korábban többféle húst készítettem, de újabban a pulyka lett kedvencem. A pácok készítésében olykor a gyerekeim is segédkeznek, imádják a húsra önteni az általam készített fűszeres olajokat. Ennél csak azt szeretik jobban, amikor a grillrácsról leveszem, a tányérjukra teszem, és elégedett arccal falatoznak, hiszen ők is részesei voltak az elkészítésnek” – tette hozzá a műsorvezető.

Kép

Nem Harsányi Levente az egyetlen, aki a megszokott húsfélék mellé pulykát is szívesen grillez. A világhírű szakácsok is egyre jobban kedvelik pulykahúst, és nem csak a szokásos karácsonyi változatot készítik, hanem örömmel kísérleteznek vele a grillrácson. Gordon Ramsay szerint akkor sül jól a pulykahús a faszénen, ha felhasználás előtt legalább egy órával kivesszük a hűtőből. Ha túl hideg, egyenetlenül sül, azaz egyik helyen puhább, másik helyen keményebb lesz. Ezt pedig senki sem szeretné. Jamie Oliver a pácokért rajong, úgy látja: ettől lesz igazán finom a pulykahús. Azonban nem kizárólag az ízélmény miatt szereti, hanem azért, mert a jó pácolás és a lassú grillezés biztosítja, hogy a hús ne száradjon ki; puhává, omlóssá és finommá válik tőle.

A grillezés sikere már a vásárláskor eldőlhet, hiszen a legfontosabb a minőségi, magyar alapanyag. Olyan húst érdemes vásárolni, amiről tudjuk, hogy előállítása során a szántóföldtől a terített asztalig minden munkafolyamat kontrollált. Ha ezt beszereztük, akkor finom, könnyed nyári pácokkal tudjuk ízletesebbé és omlósabbá tenni a húst, amit jó, ha hosszabb ideig, akár két napon át pácolunk. Érdemes új recepteket is kipróbálni vagy szabadjára engedni a fantáziánkat! Ezt követően már csak a sütésnél kell figyelnünk, hogy lassan, ne lángoló tűzön, hanem parázson süssük, mert akkor finom puha lesz a hús” – mondta Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya, a gourmet7 gasztrobloggere.

A kiváló magyar minőség mellett nem mindegy, hogy hogyan tálaljuk a grillezett ételeket. Ahogy a fogások elkészítési módja, úgy a szervírozás is folyamatosan változik, egyre fontosabb, hogy stílusos legyen az, ami a tányérra kerül. Már nem a hatalmas tányéron kis adag tálalása a trend, hanem nagyobb porciók kerülnek a tányérokra, ízlésesen elrendezve. Grillhúsok esetén egyre divatosabb a pác hozzátevőit látványban is megjeleníteni, illetve a praktikum miatt falatokra felaprítva a tányérra tenni. Ezután már nem kell találgatni, hogy vajon milyen alapanyagokat érzünk benne, csupán annyi a dolgunk, hogy átadjuk magunkat fenséges grillezett pulykahús okozta kulináris élvezetnek.

Kép
Tovább olvasok
Meghan hercegné nem híve a szülés utáni fogyóúrának (bezzeg Katalin hercegné)

A sussexi hercegné nem sieti el, hogy formába jöjjön a szülés után, az internet pedig ünnepli ezért.

Hollywoodi csillagok, akiknek ugyancsak bejött Magyarország

Annyi bajunk van a szülőhazánkkal, hogy folyton elfelejtjük, milyen jó hely. Sophie Turnernek és Luke Evansnek kell emlékeztetnie minket erre.

3 jegeskávé recept, ami kiváltja a desszertet

A jegeskávéban nem csak az a jó, hogy remekül felfrissít, de kiválthatod vele az édességet is, mikor napközben rádtör az éhségroham. Mutatunk három receptet, egyik sem bonyolult, de garantáltan feldobják a hangulatod.

Napi horoszkóp július 15.: a Bikák végre bátran hallathatják a hangjukat, a Halak váratlan helyzetbe kerülnek

A hét első munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

A párom lelépett az exével, aki a lánya lehetne

Arra számítottam, hogy megkéri a kezem, erre két nap múlva eltűnt.

A 14 legkínosabb hollywoodi pillanat az internet népe szerint

Celebbotrányok jönnek-mennek, többségük nem is marad a reflektorfényben néhány napnál tovább – utána jön a következő. De azért van egy-két híresség, aki csak nem bírja elfeledtetni a múltat.

5 távoli ország, ahol igazi törzseknél vendégeskedhetsz

Egyre többen hanyagolják Balit és a Kanári-szigeteket és keresnek fel mind-mind eldugottabb helyen élő és archaikusabb szokásrendszert követő törzseket. Csakhogy ez többet árt, mint használ.

A technika beszivárog a hálószobánkba, de jó lesz ez nekünk?

Ha alaposabban a virtuálisvalóság-pornóról és a robotszeretőkről szóló szenzációs hírek mögé nézünk, kiderül, hogy a szex és a technológia kapcsolata jóval árnyaltabb annál, mint hogy két kocka a garázsban megépíti álmai nőjét.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Vesd bele magad a nyárba és fizess elő 40% kedvezménnyel 1185 Ft-ért!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem