Babanézőbe indulsz? Előbb olvasd el az újszülött-látogatás 10 aranyszabályát

Borítókép: Babanézőbe indulsz? Előbb olvasd el az újszülött-látogatás 10 aranyszabályát
Kisbaba érkezett a barátod vagy hozzátartozód családjába – gyönyörű és ugyanakkor kihívásokkal teli időszak ez, így azután a látogatónak érdemes mindent megtennie azért, hogy a friss szülőké és persze a babáé legyen a főszerep.

Egy új család mindig kényes terület; a kezdő anyukák és apukák ingoványos talajon járnak, próbálják megszokni, hogy szülők lettek, vagy ha nem az első gyerek érkezett a házhoz, akkor meg az ezzel járó még eggyel nagyobb felelősséget. Ez az összeállítás babanézőbe készülőknek szól; olyan tippeket gyűjtöttünk össze, amelyek segítségével támogathatod az újszülött családját. Most ne vendégként gondolj magadra, hanem egyfajta támaszként, aki folyamatosan keresi az alkalmat, hogy segíthessen a családnak (anélkül, hogy azt kérdezgetné: „Miben segítheteeek?”, ezzel plusz feladatot adva nekik). Ne felejtsd el, hogy az első hat hét mindenképpen érzékeny, intim időszak, ilyenkor sok szülő nem is keresi a társaságot, ezért inkább tapintatosan jelentkezz be és ne sértődj meg, ha még nem állnak készen a fogadásodra.

Szóval itt van néhány tipp, amelynek segítségével gördülékenyebb lehet az első babalátogatás, miközben te is megkönnyítheted az új szülők életét: