Az IndyCar-bajnok édesapja és gyerekei mindig vele vannak a pályán is

Borítókép: Az IndyCar-bajnok édesapja és gyerekei mindig vele vannak a pályán is Forrás: motorsport.com
Tony Kanaan a fiait is magával vitte a versenypályára Le Mansban...

A 42 éves IndyCar-bajnok Tony Kanaan egy sajnálatos baleset miatt ugrott be két héttel ezelőtt Sebastien Bourdais helyére a Le Mans-i 24 órás futamra a Ford Chip Ganassi Racing csapatában. A brazil versenyző immáron 3 fiú büszke apukája, aki imádja a családját és versenyei alkalmával mindig visz is "belőlük" magával egy keveset a pályára.

Az egész sisak dizájn dolog akkor kezdődött, amikor gyerekként elkezdett versenyezni. Megboldogult édesapja ugyanis hamar felfedezte benne a tehetséget és már 8 éves korában kivitte a go-kart pályára, hogy bizonyíthassa mit tud - persze csak titokban, mert Tony édesanyja nem rajongott az ötletért, hogy egy ilyen fiatal gyerek volán mögé üljön.

Forrás: sport.usatoday.com
Fiával Decoval 2015-ben az Indianapolis 500-on
Van egy kedves barátom Caio, akinek már kölyökként is csodás szőke fürtjei voltak, amit mindig is imádtak a lányok. Én is nagyon szerettem volna, ha a drótszerű hajam helyett jók kis hullámokat kapok, így az édesapám előrukkolt egy ötlettel: a bukósisakomra készített nekem olyan mintát, mintha hajszálak volnának. A mai napig is rajta vannak a sisakomon, és mindig őrá emlékeztetnek, aki miatt tulajdonképpen elindulhattam a versenyzői pályán.
Forrás: fatherly

De ha jobban megnézzük Kanaan sisakját, akkor felfedezhetjük, hogy a Le Mans-i futamra már más "szimbólumokkal" is bővült a dizájn, jelenleg 3 apró kéz néz ugyanis vissza ránk a hátuljáról. Amikor az első fia Leo született, teljesen odáig volt a kis kézlenyomatától a kórházban, és azt gondolta, ilyet ő is szeretne a bukósisakjára. Aztán jött a második gyermeke Deco, akinek a láblenyomata került rá a bukóra.

Imádtam az ötletet, hogy a fiam adja meg számomra a kezdő lökést, amikor beülök az autóba. Amikor Deco született, az ő láblenyomata is rákerült a sisakomra, de miután megérkezett a harmadik fiam Max is, visszatértem a kézlenyomatokra, és így már mindhárom fiamtól extra támogatást kaphatok a pályán.

Nézd meg Kanaan bukósisakját közelebbről is, kattints a képekért!