Szoknyát viseltek a fiúk tiltakozásul ebben az iskolában...

Borítókép: Szoknyát viseltek a fiúk tiltakozásul ebben az iskolában... Forrás: scarymommy.com
Így vágtak vissza a vezetőségnek a rugalmatlanságukért cserébe...

Az exeteri Isca Akadémia fiú diákjai az elmúlt hetekben tapasztalt elviselhetetlen meleghullám hatására azt kérték az iskola vezetőségétől, hogy az extrém körülményekre való tekintettel ideiglenesen lazíthassanak a hivatalos dress code-on, vagyis az iskola uniformisához tartozó hosszúnadrágot hadd cserélhessék jól szellőző, rövidebb verzióra. Sajnos az iskolavezetés a hagyományokat tartotta szem előtt, s nem törődött a diákok felvetésével, hanem megtagadták a kérést.

Forrás: scarymommy.com
A 14 éves fiam megkérdezte az osztályfőnököt, húzhatnának-e rövidnadrágot. Mire az az felelte, hogy "maximum szoknyát, ha ennyire akarjátok", úgy hiszem ebben volt némi szarkazmus...
– mondta a találékony fiú anyukája.

A fiúk azonban komolyan vették a tanár szavait, és másnapra kölcsönkértek néhány szoknyát az osztálytársnőiktől, elvégre ha a lányok viselhetnek szoknyát, akkor nyilván ők is, majd abban jelentek meg az órákon.

Forrás: scarymommy.com
Eszméletlenül büszke vagyok Ryanra és a barátaira, mert ki mertek állni a jogaikért. Folyton arról beszélünk, hogy a nőket és a férfiakat egyenlő bánásmód illeti meg, így szerintem ez az iskolai egyenruha kérdésében is így kéne legyen
– nyilatkozta az ötletgazda fiú édesanyja

Természetesen az iskola vezetője is kénytelen volt megszólalni az ügyben, ő a következőket mondta:

"Tudjuk, hogy az elmúlt pár napban extrém időjárási körülményeket kellett kiállniuk a diákoknak, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy komfortossá tegyük számukra az iskolában tölött időszakot. Ugyanakkor a rövidnadrág jelenleg nem része az iskolai uniformisunknak, és addig nem is lesz ebben változás, amíg ezt nem egyeztettük iskolánk tanulóival és azok szüleivel. Mindazonáltal a hasonló helyzetekre való tekintettel boldog lennék, ha ezen a jövőben változtatnánk."