Ezek a hollywoodi sztáranyukák vállvetve küzdenek azért, hogy senkinek se kelljen választania, pelenkát vagy ennivalót vegyen-e a gyerekének

Borítókép: Ezek a hollywoodi sztáranyukák vállvetve küzdenek azért, hogy senkinek se kelljen választania, pelenkát vagy ennivalót vegyen-e a gyerekének Forrás: Getty Images
Úgy tűnik, Amerikában sincs mindenütt kolbászból a kerítés. Sok családnak nem telik pelenkára, ami nem csak higiéniai hátránnyal jár. Jennifer Garner, Kate Hudson, Jessica Alba, Kerry Washington is aktívan támogatja az ügyet.

Nemrég Kerry Washington, a Botrány című tévésorozatból ismert színésznő egy szennyes pelenkákról szóló videót tett közzé a Twitteren.

A videó nem a saját kisgyerekeiről szólt (Isabelle 3 éves, Caleb 8 hónapos), hanem arról, milyen sok szülő nem engedheti meg magának, hogy pelenkát vegyen a gyerekeknek, mert a pénz élelmiszerre és gyógyszerekre megy el.

Nem fair, hogy választani kell aközött, hogy megetesd-e a gyerekedet vagy kicseréld a pelenkáját
mondja Kerry a videóban.

A kisfilmből kiderül, hogy minden harmadik amerikai kisgyerekes családnak nincs pénze pelenkára, és ezért 8 százalékuk inkább hagyja megszáradni, majd újrahasználja a szennyes pelenkát, ami könnyen fertőzéseket okozhat.

Ráadásul aki egyik napról a másikra él, az kevesebb pelenkát tud venni egyszerre, ami nagyobb kiszerelésben olcsóbb lenne. Ezért a szegény, nélkülöző családok valójában többet költenek egy darab pelenkára átlagosan, mint a középosztálybeliek.

Akinek nem telik elegendő mennyiségű pelenkára, az mindennek a tetejébe bölcsődébe sem tudja adni a gyerekét, mert Amerikában minden, még szobatisztaság előtt álló gyereket 6-8 tiszta pelenka kíséretében kell leadni a bölcsiben minden reggel. Aki ezt nem tudja megoldani, az munkát sem tud vállalni.

A videót a probléma kezelésére alakult Baby2Baby mozgalom készítette, amely arra szakosodott, hogy pénzt, pelenkát és más adományokat gyűjtsön a rászoruló családok számára. Kerry Washington csak az egyik a Los Angeles-i központú mozgalom híres támogatói közül; sok más hollywoodi anyuka, mint Jennifer Garner, Molly Sims, Kate Hudson, Jessica Alba, Kelly Rowland, Drew Barrymore vagy Jenna Dewan Tatum is aktívan támogatja az ügyet.

Forrás: Getty Images
Azért nem csak az anyukáknak van szívük: például Matthew McConaughey is részt vett a Baby2Baby gáláján tavaly decemberben.

Molly Sims korábbi modell például már hat éve kapcsolatban áll a Baby2Baby-vel, és egy tévéműsorban is beszélt a pelenkahiányról.

Beszélgetek szociális munkásokkal. Találkozom a családokkal karácsonykor, húsvétkor. Muszáj mindent megtenni, amit csak lehet
magyarázza Sims.

A Baby2Baby játszóházakat is szervez a hírességekkel, akik készséggel játszanak a gyerekekkel.

Ők is anyák, nagy szívük van és fontosnak tartják, hogy segítsenek anyatársaiknak
mondja egy nevelési tanácsadó pedagógus, aki régóta dolgozik együtt a szervezettel.
Forrás: twitter
Kerry Washington egy Baby2Baby-játszóházban

Persze nem csak a hírességek járultak hozzá nagyban ahhoz, hogy minél több szegény családhoz jussanak el az adományok; Amerika-szerte 320 civilszervezet üzemel pelenkabankként illetve gyűjt adományokat kisgyerekes családok számára.

A gazdagok és híresek élete sem mindig fenékig tejfel; olvasd el, mit mondanak azok a hollywoodi édesanyák, akik egyedül nevelik a gyereküket!