Ezt a Picasso-hatású festményt egy kisiskolás festette – ki is függesztették a világ egyik legrangosabb múzeumában

Borítókép: Ezt a Picasso-hatású festményt egy kisiskolás festette – ki is függesztették a világ egyik legrangosabb múzeumában
De mi vitte rá őket, hogy kitegyék egy gyerek festményét Rodin és Paul Klee mellé? Olvasd el – és nézegess még hasonló műalkotásokat!

Június 12-én, kedd este diákok egy csoportja – bölcsistől a tizenkettedikesig New York különböző állami iskoláiból – látogatott el a Metropolitan Museumba. Ugyanis közös kiállításuk nyílt, és a múzeum – a világ egyik legnagyobb presztízsű, leghaladóbb szellemű és leglátogatottabb kortárs múzeuma – befogadta és kiállította a műalkotásaikat.

A „Lady Liberty” a brooklyni elsős Aysha Fatima festménye.

A Metropolitan Museum már tíz éve rendez időről időre diákkiállításokat, hogy felhívja a figyelmet a művészeti oktatás és az ebből (is) származó találékonyság és más fontos készségek, képességek fontosságára. Az ifjú művészek bilétát kaptak a nyakukba, hogy megkülönböztessék őket a látogatóktól, utóbbiakat pedig bátorították arra, hogy menjenek oda az alkotókhoz és beszélgessenek velük, tegyék fel nekik a kérdéseiket.

Minden évben több mint 1000 tanuló pályázik, hogy a műveik felkerülhessenek a falakra, s a pályázatokat világhírű képzőművészek és a Met dolgozói bírálják el. Az elbírálás korcsoportonként történik, ugyanakkor a kritériumok nyilvánvalóan szubjektívek. "Új, fiatal hangokat keresünk – magyarázta a huffingtonpost.com-nak Sandra Jackson-Dumont, a múzeum oktatóprogramjának vezetője. – Arra bátorítjuk őket, hogy ne más művészeket másoljanak. Szeretnénk, hogy művészként a saját kreatív impulzusaikat hasznosítsák."

Self as Alexander – Della Cadman, egy manhattani művészeti iskola tizenkettedikesének mellszobra

Idén 103 műalkotást választottak ki, köztük egy elsős tanuló Picasso-hatású Szabadság-szobor-ábrázolását és egy tizenkettedikes diák meglehetősen realisztikus mellszobrát, ami az "Én mint Alexander" címet viseli.

Michelangelónak van mitől tartania
ilyen jellegű kommentek érkeztek a látogatóktól a megnyitón.

A galériában még néhány, a Metben kiállított diákműalkotást találtok. A kiállítás október végéig tart nyitva, ha valaki esetleg arra jár...