Ez a világ 12 legtöbbet fotózott turistalátványossága – te hányat pipáltál már ki közülük?

Borítókép: Ez a világ 12 legtöbbet fotózott turistalátványossága – te hányat pipáltál már ki közülük? Forrás: Instagram
...de éppen ezért a legnépszerűbb látnivalók kezdenek unalmassá is válni. Te hány helyen jártál már ezek közül? Töltsd ki a kvízt!

Az Eiffel-torony a legtöbbet fotózott turistalátványosság a világon – legalábbis ez derül ki a Sony Mobile nemzetközi kutatásából, ami Instagram-felhasználók körében végeztek.

A párizsi Eiffel-torony után rögtön a londoni Big Ben következik, de befért a 12-es toplistába a dubaji Burdzs Kalifa és a New York-i Empire State Building is.

A kedvenc turistalátványosságok azonban ily módon unalmassá, elcsépeltté is válhatnak: a kutatásban résztvevők fele állítása szerint unja, hogy mindig ugyanazokkal a híres épületekkel vagy természeti csodákkal találkozik az Instagramon és a Snapchaten, és az sem teszi kevésbé "közhelyessé" ezeket a nevezetességeket, hogy a felhasználók 55 százaléka ugyanabból a szögből fotózza őket.

Forrás: instagram
Szent Péter-bazilika, Vatikán

Ugyanakkor az is kiderült a kutatásból, hogy a felhasználók fele az Instagramon, Snapchaten talált fotók alapján választ magának utazási célpontot. Egyre fontosabb a fotózás, mint szempont utazás közben, és ehhez nagyban hozzájárultak az elmúlt években kiváló minőségű kamerákkal piacra dobott okostelefonok.

Te hol jártál már a legtöbbet fotózott helyek közül? Kattints a nyilakra a képek mellett, ahol már megfordultál!

Top 30 legtöbbet fotózott turistalátványosság: