Meglepetésvizit: Katalin hercegné meglátogatta a londoni terrortámadás sérültjeit a kórházban

Borítókép: Meglepetésvizit: Katalin hercegné meglátogatta a londoni terrortámadás sérültjeit a kórházban Forrás: twitter
A június 3-i terrortámadásnak 8 halottja és 48 sérültje volt. A sebesültek közül 13-at ápolnak a King's College Kórházban.

Meglepetéslátogatást tett Katalin hercegné a londoni King’s College Hospitalben hétfőn, és itt találkozott a június 3-án lezajlott terrortámadás néhány sérültjével.

A 48 sérült közül 14-et szállítottak ide, egyikük hamarosan elhagyhatta a kórházat, a többi 13-at továbbra is itt ápolják. Mindegyikük késszúrásokat kapott. Hét sebesült válságos állapotban került kórházba.

Katalin találkozott a kórház vezetőivel és azokkal az orvosokkal, akiket arra képeztek ki, hogy nagyobb baleseteknél szakszerűen lépjenek fel.

Feltételezem, hogy abban a pillanatban önök nem tudták, milyen méreteket öltött a baleset, csak lehajtott fejjel végezték a munkájukat. Bizonyára arra vannak kiképezve, hogy el tudják viselni az ilyen helyzeteket, de reménykednek abban, hogy nem fordul elő hasonló. Elképesztő munkát végeznek
mondta a hercegné a kórház személyzetének.

– Valóban, napi 24 órában fel vagyunk készülve ilyen vészhelyzetekre, de azért nagyon jólesik, amikor egy olyan személyiség, mint a cambridge-i hercegné, bejön, saját szemével látja, mit csinálunk és köszönetet mond – mondta riportereknek Malcolm Tunnicliff, a sürgősségi osztály klinikai igazgatója. – A páciensek számára is felemelő élmény, nem beszélve az itt dolgozókról, hogy elismerik a munkájukat.

Forrás: twitter
Mi vagyunk az egyik legforgalmasabb kórház Nyugat-Európában a késszúrásos incidensek tekintetében. De ez most számunkra is megterhelő volt, mert nagyon rövid idő alatt rengeteg sérültet kellett ellátnunk. Mindössze másfél óra alatt egyheti adagot használtunk el orvosi eszközökből
tette hozzá az igazgató.

Katalin hercegné arról is kérdezte a kórház vezetőit, hogy milyen pszichológiai segítség áll az áldozatok és a dolgozók rendelkezésére.

Forrás: twitter

Itt megnézhetitek, ahogyan Katalin elköszön a kórház dolgozóitól:

Korábban Vilmos herceg egy teljes napot töltött Manchesterben, beszélgetett azokkal a mentőkkel, orvosokkal és rendőrökkel, akik az ott lezajlott terrortámadás után azonnali segítséget nyújtottak az áldozatoknak, továbbá a helyi kórházban meglátogatott néhány ifjú sérültet.

Terrortámadások Britanniában