Ez a vlogger azért hagyta abba a szőrtelenítést, mert nem óhajt megfelelni egy torz, szexista kettős mércének

Borítókép: Ez a vlogger azért hagyta abba a szőrtelenítést, mert nem óhajt megfelelni egy torz, szexista kettős mércének
A 20 éves bodybuilder lány videójában arról is lerántja a leplet, hogy a szőrtelen női test iránti elvárás a borotvagyártók tudatos kampányának köszönhető.

A testszőrzet az égvilágon semmilyen problémát nem jelent: nem fáj, nem okoz betegségeket, nem kellemetlen, mégis ciki, mi több, sértő, ha van. Mármint egy nőn. A férfi testszőrzete meg nem zavar senkit.

Morgan Mikenas videoblogger egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy nem szőrtelenít tovább, és most a New York Post videoriportot készített vele a több darabból álló videósorozata után, amit maga tett ki a Youtube-ra.

Morgan elmondja, hogy már gyerekkorában cikizték a szőrös lába miatt, ezért amikor borotválni kezdte a lábát, "nőiesnek" érezte magát. És amikor abbahagyta, rájött, hogy még jobban is érezheti magát: szabadnak, függetlennek mindenfajta elvárástól. A videóban rámutat arra is, hogy az epilálás divatját a borotvagyártók hozták be, akik a reklámjaikban megszégyenítették a szőrös lábat.

Úgy érzem, a borotválkozás a férfiak dominálta kultúra egy eszköze, amiben élünk. A magam részéről tudatosan szeretnék olyan döntéseket hozni, amelyek az én céljaimat szolgálják
magyarázza Morgan.

Egy másik videóban azt is kifejti, hogy

elsősorban azért hagytam abba, mert olyan sok időmet vette igénybe

...és hozzáteszi, hogy amióta nem borotválja, sokkal lágyabb lett a szőrzete, kevésbé viszket és irritál.

Az alábbi galériában megcsodálhatod Morgan szelfijeit, amelyek egyébként arról is tanúskodnak, hogy a 20 éves lány szorgalmasan bodybuildingezik: