Neked készítettük

Borítókép: Neked készítettük
Reméljük, ha kezedbe veszed majd az Éva Advent újságot, neked is sok cikk fog tetszeni. Nekünk, készítőknek ezek voltak a kedvenceink.

Pócsik Anita, főszerkesztő

Minden cikk valahol a szívem csücske, de azok az ajándékötletek, melyeket a gyerekek készíthetnek, különösen kedvesek. A keretezett képek közül a csigásat a kisfiam készítette, a másikat a kislányom. Utóbbinak érdekessége, hogy egy japán barátnőjétől leste el a trükköt, hogy ha filctollat vízbe mártunk, majd szalvétán itatjuk fel a festéket, különös, izgalmas formákat kapunk.

Rózsa Szonja, kreatív igazgató

Melyik tetszett a legjobban? Nehéz kérdés. Egy biztos, a klasszikus bejgli tészta receptje a nagymamámtól származik, évtizedek próbáját állta ki, ahogy a mák és dió tölteléké is, így ezt bátran merem mindenkinek ajánlani.

Lukász Eszter

Rengeteg szépséges dolgot készíthettem ebbe a számba, de az abszolút favorit a "Csináld magad" anyag volt, mert itt bebizonyíthattuk, hogy egy ajándéknak nem kell drágának lennie ahhoz, hogy örömet okozzunk vele. Közel tucatnyi ajándékötlet közül a hajráf és sütiformából készült koszorú a kedvencem, mindkettőt a szívemhez legközelebb állóknak fogom ajándékozni szenteste.

Zsolt Angéla

Ebben a különszámban azt csípem, hogy liberális nézeteket vall: nagy gusztussal és rábeszélő erővel ír az adventi barkácsolásról, a konyhatündérkedésről, vagy a karácsonyfa alatti családi áhítatról, de egyiket sem teszi kötelező programmá. Nem közösíti ki azokat, akik adventkor elhúznak Mauritiusra vagy Makóra, szenteste hasra vágják magukat az ágyon egy 19. századi klasszikus regénnyel, és szilveszterkor madártejet esznek a nagymamájukkal. Sőt, még jó tippeket is ad nekik. Mint cseppben a tenger, benne van a szabadság.

Brunner Ági, képszerkesztő:

Mi csak "kétbalkezesnek" hívtuk azt a két menüsort, melyet pontosan olyan leendő konyhatündéreknek készítettünk, amilyen én magam is vagyok. Szeretünk enni, de (még) nem tudunk főzni. A csokis gesztenyekenyérről még azt is elárulhatom, én magam teszteltem a receptet, a kollegák nagy örömére, merthogy nagyon jól sikerült.

Fekete Mónika, tördelőszerkesztő

Vizuális típus vagyok, imádom a díszeket, így nem kérdés, hogy a Csúcsdísz című cikk mellett teszem le a voksom. A már-már barokkos túlzásokba eső díszek a kedvenceim, melyek nemcsak a fán, hanem asztali díszként, csomagolás kiegészítőként is remekül mutatnak. Sajnos nem túl olcsó a legtöbbjük, de évente néhány darabra mindig telik, ennek köszönhetőn nagyon szép kollekcióm gyűlt már össze.

Kalmár Virág, szerkesztő

Lukácsy Alettát, a halkereskedő riportalanyunkat személyesen is ismerem. Ilyen szeretettel még senkit sem hallottam a halakról beszélni, ráadásul a legnagyobb buli közepén is képes önteni magából a jobbnál jobb (és még annál is gyorsabban elkészíthető) recepteket.