Barack Obama elnöksége 8 éve alatt egyetlen szmokingot viselt – és a világ ezalatt gyanútlanul csámcsogott Michelle dizájner outfitjein

Borítókép: Barack Obama elnöksége 8 éve alatt egyetlen szmokingot viselt – és a világ ezalatt gyanútlanul csámcsogott Michelle dizájner outfitjein Forrás: Getty Images
Minderről Mrs. Obama rántotta le a leplet egy konferencián.

A legsikeresebb emberek ugyanazt a ruhát hordják – ez a közhely hol igaz, hol nem... mindenesetre Obamára igaz. Neki a mindennap viselt öltönyei is nagyjából egyformák, hát még az ünnepi szmokingja, amelyből felesége, Michelle Obama szerint egyetlenegy van!

Ezt Mrs. Obama egy San José-ban rendezett fejlesztői konferencián mesélte el kedden, példaként arra, hogy mennyire más a férfi és a női közszereplők megítélése. "Nem fair" – mondta, utalva arra, hogy hány kritikát kapott az estélyi ruháira, miközben a beszólogatók észre se vették, hogy az Egyesült Államok elnöke ezalatt mindvégig ugyanazt a szmokingot viseli.

Sokszor emlegetik Fred Astaire-t és Ginger Rogerst – nem számít, milyen alkalomra, ő mindig ugyanazt a szmokingot veszi fel. Az emberek ezalatt fotózgatják a cipőimet, a karkötőimet, a nyakláncaimat, de egyetlen megjegyzés sem hangzik el arról, hogy nyolc éven át ugyanazt a szmokingot vette fel.

Michelle természetesen a híres Bob Thaves-idézetre utalt, miszerint "Ginger Rogers mindent megcsinált, amit Fred Astaire, csak tűsarkúban és hátrafelé".

És ha mindez még nem lenne elég, Michelle szerint Barack még büszke is volt rá, hogy ilyen pofonegyszerűen megoldja az öltözködését.

Kész vagyok. 10 perc és kész vagyok. Neked mennyi időbe telt?
kekeckedett rendszerint a feleségével.

Nézzétek meg a galériában Michelle pompázatosan változatos outfitjeit, mellettük pedig Barack Obamát ugyanabban a szmokingban:

(fotók: Getty Images)