Justin Trudeau „a kanadai Putyin”?

Borítókép: Justin Trudeau „a kanadai Putyin”?
Képtelenek vagyunk szó nélkül elmenni amellett, hogy a két világvezető (akik amúgy semmi másban nem hasonlítanak) milyen egy kaptafára felépített PR-fogásokkal igyekszik megnyerni a világ rokonszenvét.

Justin Trudeau nyilvánvalóan szuperhős. Hétfőn például a környezetvédelmi világnapon a kanadai miniszterelnök úgy döntött, hogy kajakozik egyet a Niagara folyón, kedélyesen beszélgetett a parton állókkal,

Forrás: instagram

...majd miután kikötött, úgy, ahogyan volt, sportruhában, mentőmellényesen sajtótájékoztatót tartott a klímaváltozásról és Kanada szerepéről a globális felmelegedés elleni küzdelemben.

Ez távolról sem az első PR-fogás Trudeau részéről, amikor valamilyen látványos menőzéssel keltett feltűnést, kihasználva, hogy a világ amúgy is elképesztően szexinek tartja. Hol egy barlangból bukkan fel félmeztelenül,

Forrás: twitter

...hol egy másik elképesztően szexinek tartott vezető politikussal, Emmanuel Macron francia elnökkel andalog romantikusan Szicília lélegzetelállító díszleteivel a háttérben,

hol pedig egyszerűen jótékonysági bokszmeccsen vesz részt,

Forrás: Getty Images

de már arra is volt példa (igaz, még miniszterelnökké választása előtt), hogy – szintén jótékonyságból – férfi sztriptízt mutatott be egy kifutón.

Sajnos nem tudjuk nem észrevételezni, hogy az orosz elnök, Vlagyimir Putyin már évtizedek óta alkalmazza ezt a módszert. Néhány évvel ezelőtt le is bukott, amikor kiderült, hogy nem is ő találta a görög vázát a tenger fenekén, hanem az emberei előre odakészítették azt.

De ettől eltekintve is többször fotózták vadregényes környezetben, például tengeralattjáróban,

Forrás: Getty Images

..horgászás közben...

Forrás: twitter

vagy tigrissimogatás alkalmával (itt éppen megjelöli a kihalófélben levő szibériai tigrisek egy példányát).

Forrás: Getty Images

Persze a két vezetőt amúgy lehetetlen összehasonlítani: Trudeau egy demokratikusan működő ország miniszterelnöke, akit persze sokan támadnak, amiért legalizálná a marihuánát, liberálisan gondolkodik az abortuszról és a kelleténél szebb szavakkal búcsúztatta Fidel Castrót. Putyin pedig egy diktátor, aki megszállása alatt tartja Ukrajna egyes területeit, és akinek többé-kevésbé bizonyítottan több ellenzéki médiaszemélyiség és kém halála szárad a lelkén.

De azért a helyedben jobban vigyáznánk a renoménkra, Justin!