A 70 éves nagyi elárulja elképesztő alakjának 2 (azaz kettő) egyszerű titkát, bár az internet nem tapsol neki, sőt...

Borítókép: A 70 éves nagyi elárulja elképesztő alakjának 2 (azaz kettő) egyszerű titkát, bár az internet nem tapsol neki, sőt... Forrás: sweetlife.au
Fitnesztrendek jönnek-mennek, de a 70 éves Carolyn évtizedek óta ugyanazt a két alapvető irányelvet követi. Közben négy unokáját tanítgatja, hogyan kell egészséges muffint sütni. De azért az egész történet egy kicsit ellentmondásos.

Mindannyian kipróbáltunk már kemény diétákat és betarthatatlan edzésterveket; a 70 éves ausztrál Carolyn Hartz ezzel szemben fittyet hány az edzőtermekre és a zöld smoothie-kra egyaránt, mégis olyan teste van, amit sok huszonéves is megirigyelhetne.

Forrás: sweetlife.au

A hetvenedik születésnapján júliusban ünneplő Hartz azt állítja, hogy a csodás alak titka egyszerű.

Vigyáznod kell, mit teszel a szádba, és mozgatnod kell a lábadat
foglalja össze az életmódját a nagyi, aki már 28 éve ezt a két egyszerű elvet követi.

40 éves volt, amikor prediabétesszel diagnosztizálták. Ekkor teljesen lecserélte a napi étrendjét: addig minden reggel sajttortát reggelizett és délután akár egy egész csomag keksz is lecsúszott. Elhatározta, hogy egy évre száműz mindenfajta cukros édességet az életéből.

Az év leteltével makkegészséges voltam és a vércukorszintem is helyreállt. Az egyetlen problémám az volt, hogy megfosztottam magamtól mindazt, amit annyira szerettem
idézi őt egy ausztrál hírportál.

Ekkor Carolyn elkezdett kísérletezni egészséges, de ínycsiklandó hozzávalókkal és figyelni arra, hogy óvatosan bánjon az adagokkal. Ez a projektje odáig vezetett, hogy 55 évesen megalapította a SweetLife céget, amely egy Xylitol nevű cukorpótlót forgalmaz.

Forrás: sweetlife.au

“Rendszeresen elkészítem a kedvenc receptjeimet – citromtortát, lekvárt, szószokat –, csak cukor nélkül” – állítja Carolyn.

A kész finomságokat kisebb adagokban fagyasztja le,

mert különben túl nagy lenne a kísértés, hogy az ember egy ültő helyében megegye az egészet
mondja.
Forrás: sweetlife.au

Az egészséges étkezés mellett Hartz minden nap meditál, teniszezik és nagy sétákat tesz a férjével. Nem titkolja azt sem, hogy plasztikai műtétjei is voltak, de állítása szerint nem ennek köszönheti bombajó alakját.

"A műtéttől nem leszel egészségesebb" – hangsúlyozza Carolyn, aki arra is ügyel, hogy napi 7-8 órát aludjon.

Forrás: sweetlife.au

Carolyn rengeteg kritikát kap a kommentelőktől, akik szerint egy 70 éves ember arca és melle nem nézhet ki így a cukormentes életmódtól, és hogy ki tudja, valójában hogyan él, a lényeg, hogy eladja a (mellesleg nem túl egészséges) cukorpótló termékét.

Forrás: sweetlife.au

Mi is nagy hívei vagyunk a cukormentes életmódnak, de inkább a természetes édesítőszerekre esküszünk; íme néhány korábbi cikkünk, amely neked is segíthet: