Braille-írással válaszolt a Nintendo egy vak kisfiúnak, aki imádja a játékaikat

Borítókép: Braille-írással válaszolt a Nintendo egy vak kisfiúnak, aki imádja a játékaikat Forrás: metro.co.uk
Egy japán kisfiú levelet írt a Nintendónak, amelyben megkérte őket, hogy minél több olyan játékot készítsenek, amelyet vak gyerekek is tudnak élvezni...

Hibiki Sakai két éves korában vesztette el a látását egy ideghártyadaganat miatt. A japán kisfiú azonban –gondoskodó szüleinek köszönhetően – teljes értékű, boldog életet él, akár csak vele egy idős látó társai. A doboláson kívül a kedvenc szabadidős tevékenysége a Nintendózás, és szerencsére van egy-két olyan játék is, amellyel a hangoknak köszönhetően ő is szinte profi módon képes játszani. Mivel azonban már igen sokat játszott a Rhythm Heaven játékkal, levélben arra kérte a Nintendo fejlesztőit, hogy vegyék fontolóra hasonló, valamivel nehezebb játékok elkészítését is.

Forrás: metro.co.uk

Levele valahogy így szólt:

Kedves Nintendo!

Helló! Hibiki Sakai ötödikes tanuló vagyok. Mindig is szerettem videojátékokkal játszani, akárcsak a barátaim, annak ellenére, hogy vak vagyok. Sajnos nem túl sok olyan játék van, amellyel így is tudok játszani. Az egyetlen, amit már tökélyre fejlesztettem, a Rhythm Tengoku. Ez az, amit a többiekkel együtt is tudok élvezni, és soha nem is veszítek benne. Már minden platformon tökéletesen lejátszottam: Game Boy Advance-on, DS-en, 3DS-en és Wii-n is. Nagyon szeretném, hogy minél több ilyen játékot készítsetek, és az se lenne baj, ha kicsit nehezebbre csinálnátok őket!
Biztos rengeteg gyerek van a világon, aki látáskárosodásban szenved ugyan, de szeretne videojátékokkal játszani, de nem igazán tud. Arra kérlek tehát titeket, hogy több ilyen játékot készítsetek, amit a hozzám hasonló akadályokkal küzdő gyerekek is használni, élvezni tudnak!

Mindig nagy támogatótok leszek, Nintendo!

Üdv, Hibiki Sakai

A Nintendo munkatársai pedig nem késlekedtek a válasszal, és braille-írással válaszoltak a kölyöknek:

Forrás: metro.co.uk
Köszönjük, hogy ilyen szívhez szóló levelet írtál nekünk!

Végtelenül örülünk, hogy kitűnő minősítést kaptál, és végigjátszottad az összes Rhythm Tengoku játékunkat, beleértve a Goldot, a Minna no Rhythm Tengokut és a The Bestet is. A kérésedet már továbbítottuk is a fejlesztési osztályunknak, amelynek munkatársai mindig nagyon elhivatottak, s egyre több olyan játékot készítsenek, amelyet a legtöbben ugyanúgy tudnak élvezni. Köszönjük a támogatásodat!
Nintendo