Miért zavar az másokat, hogy a fiamnak hosszú a haja?

Borítókép: Miért zavar az másokat, hogy a fiamnak hosszú a haja? Forrás: popsugar.com
Egy fiú gyereknek nem lehet hosszú a haja? De miért is?

„Büszke vagyok a fiam hosszú hajára!” – Kezdi sorait egy blogger anyuka, aki elárulja, hogy a férjének is világ életében hosszú haja volt, így a 2 éves kisfiuk haját az ő emlékére hagyja így megnőni.

Jaxet minden nap lánynak nézik a játszótéren. Hiába öltözteti az anyukája fiúsan, a legvagányabb szuperhősös, rockbandás -, és még sorolhatnánk egy csomó fiús kiegészítőt-, cuccokba, minden hiába. Mintha a többi szülő csak a hajat látná, de a gyereket nem. Az még önmagában nem is lenne nagy baj, ha csak bámulnák a kisfiút, hiszen szép arca miatt valóban nehéz első pillantásra eldönteni, hogy kislány, vagy fiú, de sajnos sokan hangosan is kifejezik nemtetszésüket. Egy Disneyland látogatás alkalmával például egy nő az anyuka füle hallatára hangosan kezdte bírálni a kontyot Jax fején, ujjal mutogatva anyára és gyermekére.

Nem értem az emberek, hogy lehetnek ennyire maradiak, olyan mintha visszautaztunk volna az időben!

Ugyan nap mint nap megjegyzéseket kapnak a kisfiú hajkoronájára, az édesanyának esze ágában sincs levágatni a hosszú fürtöket.

Forrás: popsugar.com
Múltkor egy 7 évesnek kellett elmagyaráznom, hogy bizony, a férfiak is viselhetnek hosszú frizurát...

És nyilván el is fogja még néhányszor mondani másoknak is, akik úgy érzik, hogy van beleszólásuk egy számukra teljesen ismeretlen szülő választásába, pusztán azért, mert elsétáltak mellette az utcán.

Csalódott vagyok, hogy az emberek még mindig skatulyákban gondolkoznak, hiszen épp különbözőségeink tesznek széppé bennünket. Képzeljetek csak el egy világot, ahol mindenkinek ugyanolyan frizurája lenne! Az lenne csak igazán unalmas! Úgy értem: tényleg ennyire zavarja az embereket a fiam haja, hogy le kéne vágatnom?

Szerintetek miért zavar másokat, ha egy fiú gyermeknek hosszú a haja? Ti is jártatok már hasonló cipőben, mint ez az anyuka?