Szélturbinát LEGO-ból!

Borítókép: Szélturbinát LEGO-ból!
Ráadásul a LEGO® kockákból álló szélturbina a Guinness Rekordok közé is bekerült!

Fantasztikus hírt kaptunk: A LEGO Csoport elérte 100%-ban megújuló energiaforrás célkitűzését három évvel a tervezett idő előtt. Az elmúlt négy évben a LEGO Csoport 6 milliárd dán koronát fektetett szélerőművekbe, amelynek eredményeképpen mostanra elérte, hogy energiafelhasználásának 100%-át megújuló energiaforrásokból biztosítsa. Ennek megünneplésére a LEGO Csoport megépítette az eddigi legnagyobb LEGO® kockákból álló szélturbináját, amely a Guinness Rekordok közé is bekerült, egyúttal világszerte felhívja a gyermekek figyelmét arra, hogy ők is alkossák meg a saját megújuló energia megoldásukat.

2012 óta támogatja a LEGO Csoport több mint 160 megawatt megújuló energia termeléséhez kapcsolódó fejlesztéseket. Legutóbbi befektetésük során a Burbo Bank Extension-ben – amely egy, az angliai Liverpool partjainál található szélfarm - szereztek 25%-os részesedést. A szélfarm, amely hivatalosan tegnap kezdte meg működését, több mint 230 000 brit háztartásnak az energiaellátását fogja biztosítani.

A megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos tudatosság és figyelemfelkeltés érdekében a LEGO Csoport megépítette a világ legnagyobb szélturbináját, amely Guinness Rekord címet is nyert. A 7,5 méter magas építmény 146 000 LEGO építőkockából áll, tisztelegve a világon működő legnagyobb, 200 méter magas Burbo Bank Extension szélfarm turbinája előtt. 2017 nyarától a LEGO szélturbina az angliai LEGOLAND Windsor Resort területén lesz megtekinthető.

A gyermekek inspirálása és a környezeti problémák fontosságának hangsúlyozása érdekében a LEGO Csoport több száz gyereket hívott meg Liverpool térségéből, és több milliót a LEGO Life oldalakon keresztül, hogy részt vegyenek a projektben. A gyerekeket arra biztatták, hogy építsenek egy szerkezetet, amely felfogja a szelet és a mindennapokban használható energiává alakítja.

„A gyermekek példaképek számunkra, és ahogyan lépéseket teszünk annak érdekében, hogy csökkentsük a cég környezeti hatásait, úgy fogjuk a továbbiakban is inspirálni őket az egész világon, hogy részt vegyenek a környezeti és szociális problémák megoldásában.” mondta Bali Padda.

A tevékenység részeként a gyerekek a világ minden pontjáról csatlakozhatnak a LEGO Planet Crew csapatához a LEGO.com oldalon, ahol részt vehetnek abban a küldetésben, amely a bolygó megvédését tűzi ki célul a következő nemzedékek számára, valamint megoszthatják gondolataikat a számukra legfontosabb, társadalmi felelősségvállalásról szóló ügyekkel kapcsolatban.

„Azon dolgozunk, hogy pozitív hatással legyünk a bolygóra, így rendkívül örülök a Burbo Bank Extension szélfarm felavatásának. Ez a fejlesztés azt is jelenti, hogy 100%-ban megújuló energiát használunk, három évvel a célkitűzés előtt. A partnereinkkel együtt a továbbiakban is tervezünk a megújuló energiába fektetni, hogy szebb jövőt biztosítsunk a jövő építőinek.” mondta Bali Padda, a LEGO Csoport vezérigazgatója.

Mindennek köszönhetően, a LEGO Csoport tulajdonában lévő megújuló energiaforrások teljesítménye meghaladja a LEGO gyárak, üzletek és irodák teljes energiafelhasználását!