Személyes tapasztalat! 10+1 életmentő konyhai eszköz, amire minden 21. századi nőnek szüksége lenne

Borítókép: Személyes tapasztalat! 10+1 életmentő konyhai eszköz, amire minden 21. századi nőnek szüksége lenne
Mert előbb vagy utóbb, de csak beszabadul a konyhába az ember lánya!

És ha már beszabadul, legyen kéznél a legpraktikusabb eszközök. Szóval egy személyes tapasztalaton alapuló bejegyzés, mert bár nem vagyok egy konyhatündér, de azért főzni néha én is szoktam.

Valahogy így!

Azt sem mondanám, hogy mindent tudok a témában, de talán pont ezért lesz hasznos ez a lista a hozzám hasonló szárnybontogató háziasszonyoknak, akik nem raknak le minden vasárnap délben az asztalra egy háromfogásos menüt, de ha úgy adódik kedvük, akkor bármit eltudjanak készíteni.

A konyha kütyükkel például sokáig úgy voltam, hogy fölöslegesek, pont az imént említett soha el nem készülő háromfogásos menü miatt, de így pár év főzőcskézgetés után összeált a fejemben a kép, hogy mik azok, amik még így - vagy már így? - húszon éves fejjel és jó, ha kéznél vannak az egy lábos, egy serpenyő, egy fakanálon kívül, talán kevesebbszer kerültem volna kínos helyzetbe. Hát íme!

1. Aprító - azért ezzel kezdem, mert semmit nem imádok jobban a konyhámban, mint ezt a kis kütyüt. Mondhatnék ezer dolgot, aminél jól jön, de talán annyi is elég, ha elárulom, hogy soha, de soha többé nem kell felkockáznod a vöröshagymát.

2. Vízforraló - ez egy viszonylag friss szerzemény, de most már nem is értem, hogyan tudtam élni nélküle. Várni még felforr a víz a tűzhelyen? Kinek van erre ideje?

3. Éles kések - bármi másra, csak nem a hagyma felkockázására.

4. Mérleg - szintén kevésbé fontosnak tűnő konyhai eszköz, egészen addig a pillanatig míg életed első bármilyét akarod elkészíteni recept alapján és rájössz, hogy semmivel nem tudod kimérni a megadott mennyiségeket.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA találod!