Áprilisi tréfának indult, most már kapható, de otthon is elkészítheted: itt a zöldturmix ízű gumimaci

Borítókép: Áprilisi tréfának indult, most már kapható, de otthon is elkészítheted: itt a zöldturmix ízű gumimaci
Veszik, mint a cukrot. Pedig a gumimacik többségével ellentétben nincs benne hozzáadott cukor, se más adalékanyag. Receptünk is van.

A zöldturmix korunk egyik legfontosabb trendje a fitnesz világában, és nem véletlenül: a spenót, zeller, uborka, alma, lime, petrezselyem és más hozzávalók tetszés szerint összeturmixolt változatban ínycsiklandó, vitamindús és egészséges italt eredményeznek. Íme három egyszerű recept:

Úgyhogy komolyan felmerül a kérdés: ki akarna zöldturmix-ízű gumimacit enni? Kinek jut eszébe összekombinálni az egészséges kaják toplistájának első és utolsó helyezettjét? Nos, a Sugarfina kaliforniai édességműhely tavaly „Gumimaci Detox”-ot hirdetett, hogy ezzel propagálja: igenis lehetséges egészséges -- mármint zöldurmix-ízű -- gumimacit készíteni és fogyasztani. Csakhogy hamar kiderült, hogy ez egy hoax: április elsejei tréfának szánták.

A vevők azonban úgy látszik, megőrültek és követelték a zöldturmix-ízű gumimacijukat, úgyhogy a Sugarfina összefogott egy szomszédos smoothie-bár-hálózattal és közösen kifejlesztették a szuperegészséges, színezék-, adalékanyag- és GMO-mentes, kizárólag almát, citromot, gyömbért és zöldségeket tartalmazó zöld gumimacit. (Itt meg is rendelhető.)

Forrás: Facebook

Az egészséges gumimacikat persze veszik, mint a... cukrot; de ez még semmi: a popsugar.com, ez az egészséges életmóddal foglalkozó oldal most úgy döntött, hogy rekonstruálja a zöldturmix-ízű gumimaci receptjét. Íme, készítsd el te is (csak egy maciformájú szilikon jégkockatartó kell hozzá):

Zöldturmix ízű gumimaci
Hozzávalók
  • 7 zellerszár
  • 1 zöldalma
  • 1/2 uborka
  • fél marék petrezselyem
  • 50 g spenótlevél
  • 50 g rómaisaláta-levél
  • 1/2 citrom
  • 1/2 lime
  • 3 ek agar-agar por (bioboltban kapható)
1. lépés
Turmixold össze az almát, az uborkát, a petrezselymet, a spenótot és a római salátát.
2. lépés
Egy kisebb lábosban kis lángon hevítsd fel a dzsúszt. Nyomd bele a citrom és a lime levét.
3. lépés
Amikor forr, vedd még kisebbre a lángot és keverd bele az agar-agar port. Kevergesd az elegyet még 3-4 percig, amíg fel nem oldódik benne a por.
4. lépés
A még forró löttyöt öntsd szilikon jégkockatartóba (végül is bármilyen formájút használhatsz). Hogy biztosan ne menjen mellé, használj tölcsért és/vagy egy keskeny szájú műanyag palackot.
5. lépés
Tedd be a mélyhűtőbe 10 percre. Utána vedd ki a gumimacikat (vagy bármilyen figurák legyenek is) a jégkockatartóból és jól zárható tasakban/dobozban tedd a hűtőbe.