Itt a "szundi-torna"! Mostantól aludni is járhatunk az edzőterembe.

Borítókép: Itt a "szundi-torna"! Mostantól aludni is járhatunk az edzőterembe. Forrás: boredpanda.com
Ez nem vicc: tényleg mehetsz az edzőterembe egy kiadós...alvásra!

Az Egyesült Királyságban megnyílt az első olyan edzőterem, ahova egy 15 perces nyújtás után aludni járhatnak a magukat formába hozni vágyók. A különleges óra filozófiája azon alapszik, hogy a 21. század embere nem hagy magának elegendő időt a pihenésre. A "Nap-Ercise" névre keresztelt foglalkozás arra fókuszál, hogy akár napközben is legyen egy óra, amit a testünk és szellemünk pihentetésére szánunk, hogy azután még jobban tudjuk végezni mindennapos teendőinket. Az Allegheny College (Pennsylvania) kutatása egyébként kimutatta, hogy azok, akik napközben legalább 45 percet alszanak, sokkal jobban kezelik a stresszt, mint nem alvó társaik. Az UC Berkeley kutatói pedig arra jutottak, hogy a délutáni alvás növeli az agy tanulási kapacitását.

Már nagyon várjuk, hogy itthon is előrukkoljon valamelyik edzőterem a lehetőséggel!

Ez az edzőterem 15 perc nyújtás után 45 perc alvást kínál az oda betérőknek, az alváshoz ideális hőmérsékletben. És még mindig mondhatod, hogy "megyek edzeni!"

Forrás: boredpanda.com

Ja, az sem elhanyagolható tény, hogy ezt az időt egy rakás ismeretlen ember társaságában töltheted el, csak úgy mint bármely más edzőtermi foglalkozást.

Forrás: boredpanda.com

Ha a legtöbbször amúgy is szívesen bealudnál a jógaóra utáni meditáción, akkor lehet, hogy ezt neked találták ki!

Forrás: boredpanda.com