5 tipp, hogyan szerettesd meg férjeddel a takarítást

Borítókép: 5 tipp, hogyan szerettesd meg férjeddel a takarítást Forrás: Europress
Neked se a kedvenc elfoglaltságod a takarítás? Akkor életed szerelmének miért lenne? Néha azonban szükséged lesz egy kis segítségre. Íme néhány tipp, hogyan kedveltesd meg férjeddel a takarítást annyira, hogy legalább pár alkalommal rábízhasd. Vagy legalább besegítsen neked.

1. Kicsiben kezdje

Törekedj a fokozatosságra. Ne rögtön az egész házat bízd rá. Először kérd meg, hogy mosogasson el. Ha az már jól megy neki, jöhet hozzá egy két dolog. De mindig csak kicsi dolgokkal bővítsd a feladatait. Ne akarj rögtön mindent, mert ha ajtóstól rárontasz, csak még rosszabb lesz a helyzet és még inkább nem szeretne majd segíteni.

2. Válasszon kedvencet

Ne erőltess rá olyat, amit nem szeretne. Ha utál mosogatni, de mondjuk a porszívózással nincs baja, akkor csinálja azt. Neked már egy feladattal kevesebb van, és ő se csinál olyat, amit nem szeret.

3. Segíts neki

Ha úgy veszed észre, hogy egyre többször és egyre szíveseben segít be a takarításba, ne hagyd magára. Ne érezze úgy, hogy te lepasszoltad neki a feladatokat és ki is vontad magad szépen mindenből. Amikor csak tudsz, segíts be neki, legyél mellette, vagy ha más nem, bővítsétek az otthoni takarító eszközöket mondjuk egy iRobottal, ami igencsak megkönnyíti és lecsökkenti a takarítást. Otthon se kell lennetek, amikor takarít, mert bármikorra beprogramozható. Az ágyak alá is be tud menni és ott is ki tud takarítani, a takarítás végén visszatér a töltőállomásra és feltölti magát, és még azt is jelzi, ha a tartályt ki kell üríteni.

4. Dicsérd meg

Leadtál egy pár kilót? Vettél egy új ruhát? Vagy fodrásznál voltál? Ugye, hogy milyen jól esik utána, ha megdicsér a párod? Neki is ugyanennyire fontos és kell a visszajelzés, így ügyelj rá, hogy minden alkalommal említsd meg, hogy milyen szép lett a konyha, a fürdőszoba, vagy a szőnyeg. Látszik, hogy nem hiába dolgozott vele. Figyeld csak meg, milyen büszke lesz magára és legközelebb még szívesebben lát majd neki!

5. Köszönd és jutalmazd meg

A dicséret mellett fontos, hogy meg is köszönd a munkáját, a segítségét. És akár egy kis jutalom sem árthat a fáradozásaiért cserébe. Esetleg főzd meg neki cserébe az egyik kedvenc ételét, masszírozd meg, vagy egy romantikus film helyett este nézzetek meg egy jó kis akciófilmet a kedvéért.

Vagy lepjétek meg magatokat egy iRobottal! Mindketten megérdemlitek - és egymásra is több időtök fog majd jutni!