HÚ!SVÉT+SWEET, avagy húsvéti kulináris kalandozás Palkonyán

Borítókép: HÚ!SVÉT+SWEET,  avagy húsvéti kulináris kalandozás Palkonyán
stílusos vidéki éttermek és vidéki cukrászműhelyek közreműködésével

Időpont: 2017. április 22-23-án

Immár hagyományosan a Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) 2017-es éve az ünnepet követő hétvégén (április 22-23). Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék közkedvelt gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként és gasztroműhelyként működő PalKonyha.

A minifesztivál idén is tematikus lesz, de ezúttal nem alapanyagok köré épül a koncepció. A szombat a vidéki éttermek napja, mely 9.30-kor egy falusi SVÉT-asztalos közösségi reggelivel indul. Ennek célja a helyi, házi készítésű különlegességek népszerűsítése, továbbá, hogy rámutasson a reggeli étkezés fontosságára.

Déltől indul a Gasztropódium, izgalmas szellemi táplálékkal, azaz beszélgetésekkel gasztro, illetve boros témákban. 12.00-kor nyitnak a hagyományosan felújított paraszt porták, ahol a SVÉT-tagok és meghívott vendégéttermek a saját környékükre jellemző húsvéti és vidéki ízekkel készülnek egészen az esti órákig, idén tehát már a vacsora is megoldható lesz helyben. A nap zárásaként megnyitjuk a Babka pop-up bárt, ahol helyi borokkal, színes koktélokkal, DJ-vel és fényfestéssel készülünk.

Vasárnap is lesz reggeli, de immár párbajjal megspékelve, ahol neves női gasztrobloggerek zsűrizésével a Babka Budapest és a PalKonyha mérkőzik meg, hogy kiderüljön vajon vidéken, vagy a fővárosban jobb-e a reggeli (regisztráció szükséges: svet.hu).

Déltől a vidéki cukrászműhelyeké a főszerep, de aggodalomra semmi ok, mert a falubéli porták felkeresésével a bevitt kalóriák legyalogolhatók, ezzel együtt a tündéri baranyai mintafalu, Palkonya is megismerhető.

A hétvégén a gyerekek sem unatkoznak majd. Lesz nyitott gazdaság és gyerekparkoló, ahol nyuszi, boci, bari, pipi és a többiek tartanak fogadó órát. A helyszínnel szemben autentikus fa játszótér, illetve kézműves foglalkozások várják a családokat.

A szombati nap helyszínei és éttermei:

Mokos Pincészet – Jankovich Kúria (Rácalmás) Német és Németh Pincészet – Kistücsök Étterem (Balatonszemes) Blázsovics Pince – Spaletta (Kecskemét) Haraszti Családi Pincészet – Chianti Étterem (Veszprém), Baricska Csárda (Balatonfüred) Hárságyi Pincészet, Borvirág Vendégház – VIATOR Apátsági Étterem és Bor-Bár (Pannonhalma) Cifra Udvar – Bonne Chance (Bázakerettye) Parázs Vendégház – Pannónia Gasztrohajó (Duna), Walter Vendéglő (Perbál) Faluház – Bistro Sparhelt (Balatonfüred) Közösségi Herbárium – Paletta (Keszthely) Nóra Porta – Mandula Étterem és Bor-Bár (Villány) PalKonyha – SVÉT GASZTRO PÓDIUM – Dűlő Étterem (Miskolc), Babka (Budapest) és exkluzív meglepetés vendégek Nagypál Nyitott Gazdaság – helló nyuszi, bari, pipi, boci, gyermek programok

A SWEET vasárnapi cukrászműhelyei és helyszínei:

Haraszti Családi Pincészet – Jókai Cukrászda (Pécs) Hárságyi Pincészet, Borvirág Vendégház – Pausa Apátsági Kávéház (Pannonhalma) Faluház – Pataki Cukrászda (Érd) Nóra Porta – Villa Gréta (Siófok) PalKonyha – Yokka desszertműhely (Pécs), Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron) valamint további meglepetés vendégek

HÚ!SVÉT+7 KISOKOS:

Dátum: 2017. Április 22-23. (húsvét utáni hétvége)

Helyszín: Palkonya, Baranya megye, Villányi borvidék

Házigazda: Palkonyha falusi lakásétterem és a Cuki Sütiműhely

Fizetőeszköz: paypass-os bankkártyával, vagy a helyszínen megvásárolható fesztiválkártyákkal.

Szállás: Palkonyán és a Villányi borvidéken

Mindig friss hírek: http://www.svet.hu/egyeb-hirek/2017/01/husvethusweet-palkonyan/ , www.facebook.com/stilusos