Ismerjétek meg Kína legújabb szenzációját: a fiúbandát, amely kizárólag lányokból áll

Borítókép: Ismerjétek meg Kína legújabb szenzációját: a fiúbandát, amely kizárólag lányokból áll
A férfiként öltöző, éneklő és táncoló lányokat felvonultató Acrush állítólag régóta tátongó piaci rést tölt be Kínában.

Kínában legalább akkora igény van popzenei példaképekre, mint Japánban vagy Dél-Koreában, és a tehetségkutató ügynökségek mindent meg is tesznek azért, hogy újabb és újabb különleges formációkkal lássák el a rajongókat. A legújabb fiúbanda, az Acrush még csak a saját lemezzel vagy videóklippel sem rendelkezik, de máris óriási az érdeklődést keltett, amikor az öt hanyagul öltözött, szakadt nadrágos, kockásinges, rövid hajú csaj felbukkant egy amúgy fiúbandáknak szervezett turné egyik állomásán, Csöcsiang tartományban.

Az Acrush tagjai a 20-as éveik elején járnak, és a Weibo-oldalukon (ami a Twitter kínai megfelelője) már csaknem 900 ezer rajongót gyűjtöttek össze, ami egy olyan gigantikus piacon, mint a kínai popipar, legalábbis ígéretes kezdés. Például a Kínában szintén óriási népszerűségnek örvendő Katy Perry 1 millió követővel dicsekedhet a Weibón.

Kínában egyre több nő öltözik férfiként vagy legalábbis uniszex módon; hogy ez összefügg-e szexuális orientációval pro vagy kontra, azt egyelőre nem tudni, de az elmúlt tíz évben határozottan megfigyelhető volt ez a trend. Ezért a tehetségkutató ügynökségek évek óta dolgoztak androgün (vagyis férfiként és nőként is "értelmezhető" megjelenésű) formációkon. Az Acrush rajongói túlnyomórészt lányok, mondja a menedzserük a quartz.com-nak, és ez a rajongótábor ugyanúgy imádja őket, mint a fiúbandákat. Ugyanakkor az új énekegyüttes tagjai jobban megértik a rajongókat a menedzserük szerint, éppen ezért arra kérte őket, hogy minden egyes Weibo-üzenetre válaszoljanak, mert fontos a személyes kapcsolat.

A zenekar tagjai ezzel együtt nem árulhatják el a szexuális orientációjukat. Ők maguk már korábban is fiúruhákban jártak és rövidre vágatták a hajukat.

Az Acrush koreográfiájából egyértelműen az derül ki, hogy férfitáncban gondolkoznak. A menedzserük szerint most tanulnak focizni, és a labdarúgás elemeit is be fogják integrálni a színpadi látványba. Itt egy videó, amin bemutatják tánctudományukat: