Itt a sporthidzsáb, hogy a muszlim nők is kényelmesen edzhessenek

Borítókép: Itt a sporthidzsáb, hogy a muszlim nők is kényelmesen edzhessenek
A Nike fejlesztette ki ezt a technikai fejkendőt, amely biztosan nem esik le a muszlim sportolónők fejéről.

A muszlim nők sokszor azért nem sportolnak, mert nincs meg a megfelelő felszerelésük, például elég kényelmes, kellőképpen szellőző hidzsáboknak eddig híján volt a világ. A Nike ezért fejlesztette ki – több mint egyéves munkával – a Nike Pro hidzsábot, amely 2018 elejétől lesz elérhető a közel-keleti piacon.

A Nike Pro hidzsáb egyrétegű, poliészter darab, amely fekete, sötétszürke és obszidián színekben lesz kapható. A hálós anyag lehetővé teszi rajta a megfelelő szellőzést és alkalmazkodik a mozgás intenzitásához. A hátulján a meghosszabbított kialakítás biztosítja, hogy a fejkendő ne lazuljon meg a legerőteljesebb edzés közben sem.

Az Egyesült Arab Emirátusokban élő Zahra Lari műkorcsolyázó már viselte az új hidzsábot, és nagyon elégedett vele.

Amikor megpördültem benne a jégen, döbbenetes élmény volt, hogy milyen pontosan illeszkedik a fejemhez és mégis milyen könnyű
nyilatkozta.

A sporthidzsáb bejelentését néhány héttel korábban egy megosztó reklámfilm előzte meg, amely provokatív kérdéseket tesz fel muszlim nőknek.

„Mit fognak mondani rólad? Hogy nem nőnek való, amit csinálsz? Hogy nem erre van teremtve a tested?” Ilyen kérdéseket tesznek fel a reklámfilmben, arra ösztönözve a muszlim vallású nőket, hogy lépjenek ki a vallási és kulturális konvenciókból.