Ez a reklám arra biztatja a melegeket, hogy kézenfogva járjanak az utcán

Borítókép: Ez a reklám arra biztatja a melegeket, hogy kézenfogva járjanak az utcán Forrás: Getty Images
Minél tovább titkolják valódi kilétüket, annál tovább marad „furcsa” egy meleg pár látványa, állítja a videó.

Egy meleg párnak nem könnyű nyilvános helyen megmutatnia magát, állni a bámészkodó tekinteteket, felkészülni a beszólásokra – így van ez még a sokféleség iránt rendkívül nyitott Ausztráliában is.

A helyi ANZ bank ausztrál LMBTQ közösséget támogató reklámja éppen ezért arra biztat, hogy amikor egy meleg vagy leszbikus pár úgy érzi, kényelmetlen helyzetbe került, mert valaki esetleg helytelenítően vagy furcsán néz rájuk, akkor se engedjék el egymás kezét. Nézzétek a videót:

A reklámban pillanatképek sorjáznak mintegy véletlenül egymáshoz érő kezekről; egy leszbikus párról, amely a villamoson veszi észre, hogy egy középkorú úr figyeli őket, ezért diszkréten rendezik soraikat; egy másikról, amelynek tagjai a moziban döntenek úgy, hogy inkább nem bújnak össze.

A videóra számtalan meghatott visszajelzés érkezett a twitteren:

„Évek óta küzdök a melegek jogaiért, és még mindig zavarban vagyok, amikor a barátommal megfogjuk egymás kezét.” – írja például Craig.

„Kézenfogva járni egyszerű, szeretetteli gesztus a partnerünk iránt, de mivel félünk a diszkriminációtól, az erőszaktól és a visszaéléstől, a meleg közösségben sokan nem érzik magukat biztonságban ebben a helyzetben. Örömmel fogadjuk az ANZ hirdetését, amelyben felhívja a figyelmet erre a problémára” – mondja Terese Casu, egy sydney-i meleg felvonulás főszervezője, amelyre minden évben Valentin-nap környékén kerül sor.

Szerintünk mindenkinek joga van kézen fogva járni az utcán. És te mire gondolsz, ha meglátsz egy meleg párt?
Szerintem is mindenkinek joga van kézen fogva járni az utcán :)
Járjanak kézen fogva, felőlem! Csak ne a gyerekem előtt
Én betiltanám
Nem tudom