Így kell babát pelenkázni 8 egyszerű lépésben (nem csak kezdőknek)

Borítókép: Így kell babát pelenkázni 8 egyszerű lépésben (nem csak kezdőknek)
Pelenkázás: tippek, amelyekre bármikor szükséged lehet.

A pelenkacsere történjen meleg tiszta környezetben, legyen tiszta a kezed. Legyen nálad pelenkázólap, popsitörlő és babakrém.

1) Fogd össze a baba lábait, finoman emeld fel a derekát, majd tegyél egy tiszta pelenkát a tisztába tevés előtt álló baba feneke alá. (Kivéve, ha nagyon-nagyon tele van a pelenkája, ez esetben inkább törülközőt vagy törlőkendőt.) A pelenka zárószalagja legyen felül.

2) Húzd le a babán levő pelenka zárószalagját. Hajtsd be mindkettőt, hogy ne ragadjon.

3) Vedd ki a piszkos pelenkát a baba alól. Hajtsd össze; ha kakit találsz benne, előtte töröld le vele a baba popsijáról, amennyit tudsz. Az összehajtott pelenkát dobd ki vagy (ha nincs gyűjtő) tedd félre – majd később kidobod.

4) Törölj le mindent a babáról egy (vagy több) popsitörlővel vagy nedves kendővel. Ellenőrizd, hogy nem maradt-e semmi a hátán vagy a farpofái között – a legszokatlanabb helyeken is találhatsz végterméket.

5) Hagyd, hogy a baba bőre egy kicsit szellőzzön; ezalatt, ha fiú, takard le a fütyijét egy kendővel arra az esetre, ha pisilni támadna kedve ezalatt.

6) Kend be a bőrét babaolajjal vagy popsikrémmel, hogy megelőzd a kiütéseket.

7) Hajtsd rá a tiszta pelenka elülső részét, amelyen fekszik, és erősítsd rá a zárószalagokat úgy, hogy ne lötyögjön, de ne is szorítsa a baba derekát.

8) Öltöztesd fel a babát és tedd őt biztonságos helyre, amíg te eltávolítod a pelenkázásból származó hulladékot/szennyest és kezet mosol. Ha mosható pelenkát használsz, a szennyes pelenka tartalmát, amennyire lehet, távolítsd el a vécébe, mielőtt az mosásba menne.