8 dolog, amit egy bormániás SOSEM tesz

Borítókép: 8 dolog, amit egy bormániás SOSEM tesz Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Ha ismersz bormániást, vagy épp te magad vagy az, akkor biztosan nem ismeretlenek a borhoz kapcsolódó bevett szokások. Ezek a szokások, bár sokak szemében háklisnak tűnhetnek, nem azok, ugyanis tényleg sokat javítanak az ital élvezeti értékén. Mikor legközelebb borozol, igyekezz te is betartani a bormániások 8 szokását.

Egy bormániás sosem tesz jeget a borba.

Bár a jég remek hűtő eszköz a limonádéba vagy a koktélba téve, a bort sosem szabad jéggel jó hőmérsékletűre varázsolni, ugyanis az olvadó jégből kialakuló víz belekerül a finom italba, amely vizes borrá változik. Ugye, milyen rossz már a neve is? Ha vízzel akarsz bort fogyasztani, akkor az legyen szénsavas, azaz fröccs, de sose vizezd fel véletlenül sem az italodat jégkockával.

Egy bormániás sosem iszik a palackból.

Hanem mindig kitölti pohárba, hiszen egyrészt úgy sokkal jobban ízlik a bor, és az aromák jobban érezhetőek, kiszabadulhatnak, másrészt nem mennek bele csúnya baktériumok a borba, és nem romlik a minősége. Harmadrészt pedig sokkal jobban is néz ki a pohárból fogyasztott bor.

Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Egy bormániás sosem iszik meleg pohárból.

Minek is hűtötted volna az üveget 15 percig a fagyasztóban, vagy órákig a hűtőben, ha utána elrontod a tökéletes hőmérsékletű bor élményét egy meleg pohárral? Ha túl meleg a poharad, öblítsd át hideg vízzel!

Egy bormániás sosem fogyaszt szobahőmérsékletű vörös bort.

Egy kicsit mindig hidegebbnek kell lennie a bornak a szobahőmérsékletnél, mert az igazi íze csak akkor élvezhető. Nagyjából 5 perc hűtőben töltött idő után tökéletes a bor hőmérséklete.

Nincs vége! Kattints a cikk folytatásáért!