Van Gogh festményei kelnek életre ebben a festő életét ábrázoló filmben

Van Gogh festményei kelnek életre ebben a festő életét ábrázoló filmben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nézz bele a történelem első olyan egész estés filmjébe, amely teljes terjedelmében festett animációval készült.

Most, hogy láttunk néhány képkockát a 62450-ből, amelyből a Loving Vincent című film összeáll, nem is értjük, hogy lehetett eddig filmet csinálni bármelyik festőről anélkül, hogy képileg felhasználták volna az illető festményeit.

gif

Merthogy a BreakThru Films nevű amerikai filmstúdió pontosan erre vállalkozott: olyan animációs filmet készítettek, amely kizárólag Vincent van Gogh olajfestményeiből vagy azokhoz hasonló stilizált képkockákból áll. Egy másodpercnyi filmanyaghoz 12 olajfestményre van szükség!

gif

A film, amely a festő életét és titokzatos halálának körülményeit boncolgatja, kézzel festett képkockákból készült (szeretnénk megismételni: 62450 képkockáról van szó! Ha egymás mellé tennénk ezeket, be lehetne borítani velük egész Londont és Manhattant, áll az „így készült” videóban) és van Gogh 94 eredeti festményét használták fel hozzá. Először felvették élőben a jeleneteket, aztán pedig mindegyik képkockát lefestették.

Nézd meg az önmagában is elképesztő teaser trailert...

...és még néhány fotót a produkcióból:

Nézd meg a galériánkat> 5 kép
Van Gogh festményei kelnek életre ebben a festő életét ábrázoló filmben

mymodernmet.com

Tovább olvasok
"Nem szabad leülni és sírni" egy magyar háziorvosnő afrikai missziója

Dr. Jakkel Anna - Harminc éve háziorvos ugyanabban a kecskeméti rendelőben. Amikor egyre többen kérdezték, hogy „mikor mész már nyugdíjba?”, fogta magát, és elment. Nem nyugdíjba, Afrikába. Azt mondja, ez a vállalás szellemileg és lelkileg is fiatalon tartja, és jó leckéket ad munkabírásból, emberségből.

8 lófarok verzió a nyár legmelegebb napjaira

Mikor úgy érzed, az utca szaunává változott, jól jön egy kényelmes hajviselet.

Hírességek, akik csaknem nagymama korban szültek

Negyvenöt évesen egy nő tulajdonképpen már a klimatérium csendes felvezető szakaszába lép, de egyre gyakrabban fordul elő, hogy aki későn állapodott meg, nehezen találta meg az Igazit, csak ekkortájt vág bele a családalapításba. Itt van mindjárt 13 híres nő, akik bevállalták a késői anyaságot.

Unod a meleget? Nézegess hűs, zimankós, havas fotókat

Tudományos megfigyelések szerint a hideget ábrázoló fotók pszichésen csökkentik a hőérzetet. Kipróbáltuk és nálunk működött!

5 tuti tipp az alkohol semlegesítésére

Bizonyára a legtöbbünkkel megesett már, hogy ünnepi alkalmak során vagy éppen legnagyobb szívbánatunkban a pohár fenekére néztünk, melyet másnapra már egész biztosan erősen meg is bántunk.

Miért olyan nehéz hagyni kirepülni a gyerekemet?

Második élet adatik a nőnek azzal, hogy gyereke születik. Véget ér az az élete, amelyben önálló lényként tekinthetett magára. Onnantól haláláig anya lesz, csak éppen ezzel az anyasággal egyre kevesebb konkrét teendője van.

Pszichopaták a filmvásznon – miért tartjuk őket vonzónak?

Hogyan lehet szeretni egy sorozatgyilkost? Szimpatizálni egy szkizofrén páriával, akit az erőszak fűt? A forgatókönyv íról ezt is megoldják, nyilván.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem