Egy keksz nem csak édes lehet! - Aszalt paradicsomos, olivás, oregánós ropogtatnivaló

Borítókép: Egy keksz nem csak édes lehet! - Aszalt paradicsomos, olivás, oregánós ropogtatnivaló Forrás: kulináriskísérletek.blog.hu
Csak pár perc ez a finom sós keksz, ami egy baráti összejövetelen tuti sikert arat!

Szuper kis ropogtatnivaló receptet találtam egy kedves ismerősöm gasztroblogján, ahol, - ahogy ő mondja-, kulináris kísérleteket végez. A kísérletek egyik állomása a különböző ízvilágú és állagú kekszek megalkotása volt, amelyekből most rendhagyó módon nem egy édeset, hanem egy sós, akár borkorcsolyának valót hoztam el nektek. Az elkészítése ennél már nem is lehetne egyszerűbb, nézzétek csak!

1 személyre
Aszalt paradicsomos, olivás, oregánós keksz
Hozzávalók
  • 125 g finomliszt
  • 100 g vaj
  • 1 csapott tk só
  • 1 ek morzsolt oregánó
  • 60 g aszalt paradicsom
  • 30 g fekete oliva
  • 2 ek víz

"Nem mondhatnám, hogy túlságosan sokat variáltam volna az ízekkel. Ezek mindig passzolnak, nagyon jó kis nassolni való. A több nedves alapanyag miatt nem lesz ropogós, puha marad."

1. lépés
A paradicsomot és az olivát lehetőleg minél jobban érdemes papírtörlőn lecsepegtetni. Vágjuk mindet nagyon apró darabokra!
2. lépés
A lisztet keverjük el a sóval és oreganóval, majd reszeljük bele a vajat, készítsünk morzsatésztát!
3. lépés
Ehhez a recepthez kicsit kevesebb vizet adjunk ezután, majd dolgozzuk össze a tésztát!
4. lépés
Végül gyúrjuk bele a paradicsomot és olivát! Nyújtsuk 2-3 mm vastagra a tészát, és szaggassuk ki! Én 8 cm-es kiszúrót használtam, ebből a mennyiségből 8-10 db kekszet lehet készíteni.
5. lépés
190 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket, ezután hagyjuk kihűlni.

További receptekért kattints ide!

Vagy kövesd a szakácsot az Instagramon és a Twitteren!