A te arcod is is hamuszürkére vált télen? Van néhány profi tippünk ellene!

Borítókép: A te arcod is is hamuszürkére vált télen? Van néhány profi tippünk ellene! Forrás: Europress
Sminkeseket, kozmetikusokat kérdeztünk, mit tehetünk a téli beszürkülés ellen.

A fényhiány, az extrém hideg, a szennyezett levegő és a fűtött lakások, irodák rendkívül száraz levegője komoly megpróbáltatások elé állítják a bőrünket, annak védekező képességét. Épp ezért ebben a szezonban előbb-utóbb mindenki arcáról eltűnik az egészséges, rózsás pír, a ragyogó, harmatos bőrszín és - valljuk be őszintén - mind szürke vízihullává változunk, akár Laura Palmer a Twin Peaksben. Megkérdeztünk hát néhány profi sminkest és kozmetikust, mit tehetünk a jelenség ellen, ők pedig hoztak néhány bombabiztos tippet. Íme!

1. Járjunk rendszeresen gyógyfürdőkbe!

Magyarország a gyógyvizek országa, használjuk hát ki őket! Hetente legalább egyszer érdemes ellátogatni és minimum három órát eltölteni egy gyógyfürdőben: a víz és a levegő ottani minősége sokat tehet azért, hogy a bőrünk hidratáltabb legyen és sikeresen regenerálódjon. Váltsunk szaunajegyet is és igyunk sok-sok folyadékot, amíg ott vagyunk és eljövetelünk után is.

2. Keressünk ragyogásfokozó, úgynevezett "brightening" termékeket!

Egyre több ilyen típusú termékkel találkozhatunk a boltok polcain, érdemes tenni velük egy próbát. A profik leginkább az éjszakai brightening maszkokat ajánlják, ezek ugyanis alvás közben hatnak, és a reggel csodásan hidratált, egységes, egészséges színű arcunk néz vissza ránk a tükörből.

3. Kíméljük a bőrünket!

Ilyen mostoha időjárási viszonyok között bőrünk a szokásosnál is érzékenyebbé válik, könnyebben léphetnek fel allergiás reakciók bizonyos termékekre, épp ezért lehetőség szerint keressünk hipoallergén, parfüm- és tartósítószermentes termékeket. A természetes összetevőkkel is érdemes csínján bánni: bizonyos illóolajok is válthatnak ki allergiás reakciókat.

4. Mixelj okosan!

Sminkmesterek azt javasolják, hogy ilyenkor inkább vékonyabban fedő, folyékony alapozókat használjunk, semmiképpen se a púdereseket, mivel az utóbbiak szárítják a bőrt, ráadásul csúnyán megülnek a kis elhalt bőrdarabkákon az arcunkon, emiatt egyenlőtlen, hámlós hatású lesz a végeremény. A legjobb ha egy semleges hidratálókrémhez mixelünk némi alapozót vagy BB krémet, vagy ha a folyékony alapozónkhoz hozzáadunk még egy cseppnyi arcolajat.

5. Legjobb barátaink a fényvisszaverő részecskék!

A téli alapozásban nem annyira a fedés a lényeg, mint inkább a ragyogás fokozása. Épp ezért olyan termékeket keressünk, amik tartalmaznak highlightert, fényvisszaverő részecskéket - ettől tűnik el ám igazán a szürkeség és lesz egészségesebb kinézetű az arcbőrünk. A pirosítónk is legyen krémes, kerüljünk mindent, ami púderes, ami por alapú.

6. Mindig legyen nálunk hidratáló krém vagy arcpermet!

Kozmetikusok szerint ez a leghasznosabb trükk: mindig hordjunk a táskánkban egy egyszerű hidratáló arckrémet (nem kell valami méregdrága termékre gondolni, ezek közül is bármelyik megteszi), és napközben többször is kenjünk szét belőle egy kis adagot a tenyerünkön, majd paskoló mozdulattal vigyük fel az arcunkra (igen, a smink fölé, így is beszívódik). Egyszerűbb, bár kevésbé hatékony alternatíva erre a hidratáló arcpermet.