Viszlát, aputest! Így vedd rá életed párját az életmódváltásra!

Borítókép: Viszlát, aputest! Így vedd rá életed párját az életmódváltásra!
Nem tudod elképzelni a napot edzés nélkül, odafigyelsz, mit eszel, és az egészséges életmód számodra nem kínzás, hanem élvezet? Ám hiába a tudatos élet, a pasidnak esze ágában sincs megmozdulni, és odafigyelni egy kicsit arra, mit visz be a szervezetébe? Íme, néhány ötlet, hogyan veheted rá életet szerelmét a változásra!

Ne legyél erőszakos!

Könnyű mondani, de amikor látod, hogy egyik este pizza, másnap oldalas a menü, akkor képtelen vagy türtőztetni magad? Pedig nem ártana, erőszakkal ugyanis nem sokra mész. A pasik gyűlölik, ha valamit rájuk erőszakolnak, és annál inkább tiltakoznak majd ellene. Szóval csak finoman az életmódváltással!

Adj neki időt!

Sok barátnő és feleség bizony ott rontja el, hogy egyik napról a másikra akarja drasztikusan megváltoztatni a férfi életét. Pedig ők másként működnek: haladj a pasiddal kis lépésekben, és biztosan sikeresebb leszel!

Csak okosan!

Életed párja már a sport szó hallatán is verítékben úszik, és bár hagyja, hogy te reggel 6-kor jógázz, neki esze ágában sincs megmozdulni? Keress olyan mozgásformát, amit ketten is tudtok végezni, és amit akár együtt is megtanulhattok. Ott van a tenisz, a squash, de akár futni is járhattok együtt. A lényeg, hogy fokozatosan kezdjen el mozogni, akkor garantáltan lesz sikerélménye, és nem veszi el a kedvét az első brutál izomláz.

Szélesítsd a látókörét!

A pasid azt hiszi, a saláta csakis ízetlen vackokból és zöld levelekből áll? Te is tudod, hogy téved: mutasd meg neki, hogy bizony a nyúlkaja is lehet oltári finom. Turbózd fel neki a salátáját hússal, sajttal, isteni öntettel és finom zöldségekkel. A magokat se hagyd le a sali tetejéről: ezeket a pasik különösen imádják, a tökmag pedig kifejezetten jót is tesz a férfi nemi szerveknek!

Dicsérd!

A férfiak imádják, de nagyon, ha dicsérő szavakat kapnak. Te se feledkezz meg erről! Ha bármilyen lépést tesz a kedvesed az egészséges életmód felé, legyen hozzá egy kedves szavad, és ne csak azt mondogasd neki, jó, de mit csinálhatna még jobban.

Tudd, mikor add fel!

Sajnos eljön az a pont is, amikor be kell látnod, kevés vagy ahhoz, hogy megváltozzon. Ha nem érzi ő maga, hogy le akarja adni a felesleget, hogy egészségesebb, fittebb testre vágyik, akkor te maximum csak terelgetheted, de a végső döntést neki kell meghoznia! Ha viszont ezt megteszi, támogasd benne és segítsd abban, amiben csak tudod!

Ez a cikk eredetileg a joy.hu-n jelent meg.