"Nem gáz, ha bőgsz a terhességi csíkok miatt!" Elképesztően bátor fotó egy fiatal anyukától

Borítókép: "Nem gáz, ha bőgsz a terhességi csíkok miatt!" Elképesztően bátor fotó egy fiatal anyukától Forrás: Instagram/@alexandrabrea_
"18 hónapon át sirattam a régi testemet" – mondja a kétgyerekes, fiatal anyuka megható posztjában.

A tested változásai, a lelked változásai, a mentális változások – ezekre lehetetlenség felkészülni az újdonsült anyukáknak. Amíg nem érezted, nem élted át, fogalmad sincs, milyen lehet a szülés utáni időszak. Jó, ha szülés előtt mesélnek neked erről, ha olvasol a témáról, de ennél még sokkal jobb, sokkal fontosabb, hogy akkor, amikor már itt a baba, és te egyre jobban közelítesz a padlóhoz, tudd és tudatosuljon benned, nem vagy egyedül!

Az amerikai Alexandra Kilmurray pont ezt próbálta megtenni az alábbi Instagram posztjával, aminek láttán valószínűleg sok-sok friss anyukából szakad majd fel a megkönnyebbülés sóhaja.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

"Rendkívül nehéz volt számomra a szülés utáni időszak. 18 hónappal az első és 5 hónappal a második fiam születése után érzem azt, hogy végre látom a fényt, és ez fantasztikus. Hurrá és gratula minden egyes anyának, aki szülés utáni depresszióval küzd, és mégis minden reggel felkel a gyerekeihez! Hurrá azoknak az anyukáknak, akik még mindig sírnak a nyomok miatt, amiket a tökéletes gyerekeik megszülése hagyott a testükön! Hurrá az anyaságra, tudd, hogy ez a szakasz elmúlik és a dolgok jóra fordulnak!"

Alexandra azt is beismeri, hogy 18 hónapjába került, hogy ne fakadjon sírva minden egyes alkalommal, amikor meglátja a testét a tükörben, hogy visszanyerje az önbizalmát és újra jól érezze magát a bőrében.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

A kétgyerekes bevállalós anyuka posztjára reagálva ellepték az Instagramot a terhességi csíkjaikat büszkén vállaló nők fotói, mindegyik mellett pedig ott az őszinte vallomás arról, milyen nehéz is ezeket a változásokat feldolgozni, megérteni elfogadni, de hogy hosszú távon ez bizony csekély ár ahhoz a boldogsághoz képest, amit egy gyerek adhat.

Ahogy ez az anyuka fogalmaz: "A legnagyobb dolog, hogy megtanultam szeretni a testemet. Ez a test három csodát adott nekem." Szóval igen, az igazság az, hogy #stretchmarksarebeautiful!