Ha a gyereked Insta-függő, ezt mindenképpen olvasd el

Borítókép: Ha a gyereked Insta-függő, ezt mindenképpen olvasd el Forrás: www.gettyimages.com
Végre elolvasták az Instagram felhasználási feltételeit! Sokan nagyon meglepődnének.

Csak nézed a gyereked, hogy milyen jól elvan az Instagramon, posztol, filterezik, teljes biztonságban érzi magát az alkalmazásban. Talán benned sem merül fel, hogy bármi baj történhet, amíg el nem olvasod a felhasználói feltételeket...

Egy brit gyerekjoggal foglalkozó ügyvéd, Jenny Afia segített értelmezni a sorokat, sokakat megdöbbentve ezzel. A feltételek ismerete azért is fontos, mert a , a gyerekek 43 %-a már 8 és 11 éves kora között létrehozza saját Insta-fiókját, 12 év felett pedig minden második gyerek regisztrálja magát. A kutatás szerint közülük tulajdonképpen egy sem olvassa el a felhasználási feltételeket. Igaz, emiatt nem történt még nagyobb tragédia, de nem árt tudni, mire is nyomunk rá (nyomnak rá...) reflexből.

Forrás: www.gettyimages.com
Mit iszol? Tudják...

Tudtad például, hogy az Instagram mindent felhasználhat, amit tud rólad? Személyes adataidat, képeidet, de még a chatelési szokásaidat. Bár a szerzői jog a felhasználóé marad, a képeket például bárki megoszthatja. Ne legyél abban biztos, hogy a felhasználóneved a saját tulajdonod, az Instagram ezt is módosíthatja, extrém esetben a komplett fiókunkat is törölheti. Egyelőre még csak váratlan szülinapi köszöntésekben vagy kéretlen reklámokban érezhető, hogy "mindent tudnak rólunk". De azért érdemes figyelned az apróbetűs részre, hogy te is mindent tudj róluk.